Голова Тернопільської ОДА обговорив з керівниками районів хід осінньо-польових робіт

Голова Тернопільської ОДА обговорив з керівниками районів хід осінньо-польових робіт

26.09.13 08:33 0 948
На Тернопільщині триває посів озимих сільськогосподарських культур. Наразі озимими культурами засіяно 43 тисячі гектарів землі. Левову частку площ відвели під посів пшениці – 38,2 тис.га, жита – 0,2 тис.га і ячменю – 4,6 тис.га. За словами директора департаменту агропромислового комплексу Андрія Хоми, найкраще проводять посів озимих зернових культур господарства Бережанського, Тернопільського, Бучацького, Лановецького та Кременецького районів. Дещо відстають від лідерів господарства Підгаєцького, Борщівськогго, Заліщицького, Монастириського та Шумського районів. Окрім цього в області триває збір пізніх культур, таких як гречка, кукурудза, цукровий буряк. У розпалі збирання сої.

Під контролем голови Тернопільської облдержадміністрації Валентина Хоптяна і доля зібраного урожаю зерна. Уже 23 вересня до державного інтервенційного фонду на сертифіковані склади у повному обсязі надійшло зерно від Шумського, Монастириського та Чортківського районів, частково здали урожай райони Збаража, Теребовлі, Зборова, Тернополя.

Голова Тернопільської ОДА Валентин Хоптян доручив головам РДА забезпечити виконання прогнозованих показників посіву озимих зернових культур, зокрема пшениці та жита, передбачивши збільшення посівних площ на 5% до рівня 2013 року. Також очільник області вимагає тримати на контролі збирання пізніх овочевих культур і картоплі, закладання їх на зберігання в осінньо-зимовий період та реалізацію продукції на оптових ринках.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: Лідер "Баварії" має намір ...

КОМЕНТАРІ