Moody's прирівняв рейтинги найбільших українських банків до рейтингу України

Moody's прирівняв рейтинги найбільших українських банків до рейтингу України

26.09.13 11:05 0 1180
Міжнародне рейтингове агентство Moody's Investors Service прирівняло рейтинги найбільших українських банків до рейтингу державних облігацій України - до рівня "Саа1".

Як повідомило агентство , перегляд рейтингів банків не пов'язаний з результатами їх діяльності і є технічною процедурою , продиктованою глобальної методикою оцінки фінансових інститутів.

Згідно з цією методикою, індивідуальні рейтинги кредитоспроможності більшості банків у світі повинні знаходитися на рівні не вище суверенного рейтингу країни, в якій вони розташовані. До цього перегляду в Україні єдиним винятком з правила серед банків є рейтинг ПриватБанку, встановлений на одну позицію вище суверенного рейтингу України В3.

У результаті нинішньої перегляду рейтинги кредитоспроможності провідних українських банків встановлені на рівні "Саа1", відповідному рейтингу країни . Рейтинги низки великих банків , які раніше був встановлені на рівні "Саа1", поставлені на перегляд у бік можливого зниження.

ПриватБанк - найбільший український банк і лідер роздрібного банківського ринку.

У 2012 році ПриватБанк увійшов до ТОП -10 найбільших банків Центральної та Східної Європи. Додаткову інформацію можна знайти на офіційному сайті банку: privatbank.ua.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Довідки про сплату та ...

КОМЕНТАРІ