Володимир Гайовий: "Головне - безпека учасників дорожнього руху"

Володимир Гайовий: "Головне - безпека учасників дорожнього руху"

26.09.13 13:07 0 825
На автошляхах області за 8 місяців 2013 року зареєстровано 271 дорожньо-транспортну пригоду з потерпілими, що на 6,9% менше, ніж за аналогічний період 2012 року (291 ДТП), під час яких 297 осіб травмовано та 61 учасник дорожнього руху загинув.

Причинами автопригод з постраждалими, які були скоєні протягом звітного періоду, є перевищення безпечної швидкості руху – 125 автопригод або майже 34,3% від усіх ДТП із постраждалими, а також порушення правил маневрування (83 або 22,8%), керування транспортним засобом у нетверезому стані (27 або 7,4%), виїзд на смугу зустрічного руху (26 або 7,1%), перехід через проїзну частину в невстановленому місці (19 або 5,2%).

Аби зменшити кількість дорожньо-транспортних пригод (як із потерпілими, так із матеріальними збитками), працівники Державтоінспекції Волині проводять ряд заходів. Насамперед – профілактична робота щодо попередження та виявлення грубих порушень Правил дорожнього руху, які впливають на стан аварійності. Окрім того, запроваджується практика зміни дислокації несення служби нарядами ДАІ міськрайвідділів щодо забезпечення безпеки дорожнього руху.

Для прикладу: якщо за травень-червень було виявлено 4,3 тис. грубих порушень ПДР, то за липень-серпень – на четверть більше (6,7 тис.).

Як наслідок – під час проведення профілактичних заходів у період із 1 по 23 вересня працівниками ДАІ області вже виявлено 3708 грубих порушень ПДР, що впливають на аварійність.

– З метою зниження рівня аварійності ми з урахуванням наявної штатної чисельності збільшуємо щільність нарядів поблизу місць концентрації ДТП та аварійно-небезпечних ділянок доріг, забезпечуємо належне реагування на випадки порушень у сфері безпеки дорожнього руху, що допускаються водіями гужового транспорту та пішоходами, – розповів начальник УДАІ УМВС України у Волинській області полковник міліції Володимир Гайовий. – При цьому особлива увага приділяється цій категорії учасників дорожнього руху на дорогах державного значення, у нічний час, поблизу місць відпочинку та розважальних закладів. Окрім того, проводимо планові заходи щодо виявлення порушень ПДР водіями транспортних засобів, які залучаються до перевезення пасажирів, постійно інформуємо обласну державну адміністрацію та прокуратуру Волинської області про недоліки в утриманні доріг державного значення на території області для відповідного реагування.

Важливим є те, що керівництво управління ДАІ УМВС України у Волинській області взяло участь у сесійному засіданні Волинської обласної ради, де було затверджено «Регіональну програму розвитку дорожнього руху та його безпеки на 2013-2016 роки». Цією програмою передбачається виділення коштів на поліпшення стану безпеки руху, зниження рівня аварійності на автомобільних дорогах області, дотримання учасниками дорожнього руху ПДР, підвищення рівня дисципліни водіїв та пішоходів, а також недопущення скоєння дитячого дорожньо-транспортного травматизму.

– Усі ці заходи спрямовані на збереження здоров’я та життя громадян, – наголосив Володимир Гайовий. – Однак лише наших зусиль мало для того, щоби аварійність на шляхах зменшилася. Тому, шановні водії та пішоходи, закликаємо вас до неухильного дотримання Правил дорожнього руху!

СЗГ УМВС України

у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області на ...
Наступна новина: Відкрито нові рахунки для ...

КОМЕНТАРІ