В Закарпатській області дільничні Мукачівщини ідуть до людей

В Закарпатській області дільничні Мукачівщини ідуть до людей

26.09.13 13:28 0 1065
Дільничний інспектор міліції, обслуговуючи населені пункти, входить у кожну сім’ю, вивчає проблеми людей, у межах своєї компетенції вирішує їх, намагається допомогти. І з того, як він це робить, люди здебільшого судять про роботу міліції загалом.

Старший дільничний інспектор міліції Мукачівського міськвідділу Юрій Довгомеля близько 5 років працює дільничним в одному з найбільших населених пунктів району – селі Ракошино. «Шерифа» Довгомелю у цьому населеному пункті знають майже всі селяни. Адже саме від дільничного значною мірою залежить стан криміногенної обстановки в селі. Та головним його завданням залишається профілактична робота з населенням з метою недопущення правопорушень і злочинів.

Окрім щоденної роботи на адміністративній дільниці, правоохоронці Мукачівського міськвідділу здійснюють особистий прийом громадян три рази на тиждень. Так, під час одного з прийомів до дільничного Довгомелі звернулася жінка, яка скаржиться на постійні сварки з чоловіком і просить в черговий раз поговорити з її благовірним.

Іншого ракошинця до пункту міліції привели непорозуміння з сусідами. Чоловік добре знайомий зі своїм дільничним і задоволеним тим, що звернутись по допомогу можна одразу за місцем проживання, а не їхати в Мукачево.

Як розповідає дільничний Довгомеля, проблеми людей часто схожі: це сімейні конфлікти, так звані «сусідські війни», земельні спори. Щодо останнього, то земельні питання не зовсім у компетенції дільничних, але майже в кожному такому випадку бувають погрози фізичної розправи. Трапляється, що й спричиняють тілесні ушкодження. Тож завдання міліціонера – втрутитися, залагодити конфлікт, не дати йому розгорітися, щоб не виникло якоїсь непередбачуваної ситуації.

Дільничні інспектори Мукачівського міськвідділу міліції приймають громадян по вівторках з 9.00 до 11.00, четвергах - з 18.00 до 21.00 та по суботах - з 10.00 до 13.00 у пунктах охорони громадського порядку сіл Ракошино, Залужжя, В.Лучки, Чинадієво та в м.Мукачеві - мікрорайони Підгоряни та Росвигово. Окрім того, по вівторках до дільничних, які обслуговують Мукачівський район, селяни мають змогу звернутись і в сільських та селищних радах.

Як запевнив начальник відділення дільничних інспекторів міліції Мукачівського міськвідділу Володимир Круцан, дільничні міліціонери сумлінно і відповідально ставляться до своєї роботи, намагаються завжди бути на стражі безпеки людей, аби максимально наблизити кожного мешканця до відчуття повного спокою та гармонії у життєдіяльності громади міста й району та завоювати довіру й повагу громадян до міліцейської професії.

Наталія Машіко

Мукачівський МВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: На Тернопіллі оцінювачів ...

КОМЕНТАРІ