В Івано-Франківській області рятувальники провели заняття на вогневій смузі психологічної підготовки

В Івано-Франківській області рятувальники провели заняття на вогневій смузі психологічної підготовки

26.09.13 13:18 0 787
Екстремальні умови, пов’язані з високими температурами і ризиком для здоров’я та життя, щоденні моральні і фізичні навантаження – для когось такі випробування здаються за межею можливостей, а для рятувальників – це буденна робота, це невід’ємна складова служби, покликаної приходити на допомогу у хвилину біди. І запорукою успішного виконання цієї непростої місії є відмінне спортивне та психологічне загартування, котре вдосконалюється на різного роду навчаннях.

Серед них важливе місце займають навчання на вогневій смузі психологічної підготовки. Так, 23 вересня такі тренування пройшли на базі 22-ої професійної пожежної частини села Пнів Надвірнянського району.

Свої професійні вміння та навички вдосконалювали рятувальники державних пожежно-рятувальних частин Верховини, Косова, Городенки, Снятина та Коломиї.

Перед початком занять для рятувальників було проведено інструктаж щодо дотримання правил безпеки під час проходження вогневої смуги психологічної підготовки. В ході практичної частини тренувань, кожен із рятувальників повинен був подолати вогняний бар’єр та палаючий місток, після чого піднятися по драбині на металічний фрагмент трьохповерхового будинку, пройти лабіринт та підземну відкриту ємність з горючою рідиною, охоплену клубами диму. Для виконання відповідних тренувальних вправ, працівники пожежно-рятувальної служби були одягнені в спеціальний бойовий одяг із спорядженням та тепловідбивні костюми, які здатні витримати високу температуру. Рятувальники до автоматизму відпрацювали кожен рух. Адже вони добре знають, що у реальних умовах відлік часу йтиме на секунди, від яких може залежати порятунок людського життя.

Управління ДСНС в області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Едуардо: "Гравці ...

КОМЕНТАРІ