У Львівській області відбудуться  заходи до Всесвітнього дня туризму та Дня туризму в Україні

У Львівській області відбудуться заходи до Всесвітнього дня туризму та Дня туризму в Україні

26.09.13 13:28 0 944
Департамент міжнародного співробітництва та туризму обласної державної адміністрації інформує, що в рамках відзначення Всесвітнього Дня туризму та Дня туризму в Україні на території Львівської області відбудеться низка туристично привабливих заходів.

Так, 26 вересня в конференц-залі готелю «Нобіліс» проходитиме зустріч з канадськими експертами проекту «Місцевий економічний розвиток міст України» на тему «Планування розвитку туристичної галузі».

На території Яворівського Національного природного парку у відпочинковій зоні с. Верещиця 28 вересня відбудеться XІІІ молодіжний фестиваль туристичної пісні «Бабине літо», метою якого є популяризація української туристичної пісні, сприяння формуванню та утвердженню іміджу Яворівського НПП як центру туризму і відпочинку, популяризація екологічного туризму на природоохоронних територіях, збереження та поширення народних традицій серед молоді.

28-30 вересня в Центрі творчості дітей та юнацтва Галичини проходитиме фестиваль активного туризму «МАНІВЦІ», метою цього фестивалю являється популяризація здорового способу життя, здорового активного відпочинку, пропаганда внутрішнього туризму, а також ознайомлення з різними видами спортивного туризму (водного, пішого, велосипедного та автотуризму). На учасників та гостей фестивалю чекають скеледром, шнурова траса, водна траса, вело траса, пейнтбол, слеклайн, паркур. Вхід на фестиваль вільний.

28 вересня для гостей та мешканців області відбудеться безкоштовна велоекскурсія замками Львівщини: Золочівським, Підгорецьким, Олеським, яку проведе екскурсовод Роман Холонівський. Доїзд до місця початку екскурсії відбудеться власним транспортом екскурсовода (детальна інформація та запис на велоекскурсію за тел.: 0937693844, 0673945853, 0500362062).

4-6 жовтня на Львівщині відбудеться VII Міжнародна наукова конференція «Географія, економіка і туризм: національний та міжнародний досвід», яка збере науковців та практиків з України, Польщі, Білорусі, Росії, Італії. В рамках програми конференції розглянеться широке коло питань: використання природно-географічних та історико-культурних ресурсів рекреаційних територій, розвиток інноваційних видів туризму, суспільно-економічні проблеми у туризмі, аспекти підготовки туристичних кадрів, історію світового, європейського, українського туризму.

Також, у період 4-6 жовтня відбудеться Універсіада Львівської області зі спортивного туризму на території дитячого центру оздоровлення, відпочинку та туризму «РОСИНКА», що знаходиться у с.Зіболки Жовківського району.

18-20 жовтня проходитиме Ювілейний Х зліт туристів «Львівська осінь – 2013» на території Жовківського району.

Одним із завершальних заходів приурочених до відзначення Всесвітнього Дня туризму на території Львівської області 25-27 жовтня відбудеться масове сходження на найвищу вершину Львівщини г.Пікуй (детальна інформація за тел.: 0973047788 Тарас Блистів президент ЛМГО «Федерація спортивного туризму»).

Нагадаємо, Всесвітній день туризму було встановлено на III сесії Генеральної асамблеї Всесвітньої туристичної організації (ВТО) у 1979 році і відтоді 27 вересня щорічно це свято урочисто святкують у багатьох країнах світу. Згідно з Указом Президента України від 21 вересня 1998 року №1047/9826 цей день також визначено як День туризму в Україні.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі керівник ...
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ