У Спартакіаді «Повір у себе» юні спортсмени з Тернопілля показали себе якнайкрнаще - здобули 14 нагород

У Спартакіаді «Повір у себе» юні спортсмени з Тернопілля показали себе якнайкрнаще - здобули 14 нагород

26.09.13 13:22 0 948
3 золотих, 7 срібних та 4 бронзових нагород – такий здобуток юних представників Тернопільського регіонального центру з фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт» на ХХ фінальній Спартакіаді «Повір у себе». Ці змагання, серед дітей-інвалідів 1998-2002 років народження, з 16 до 22 вересня проходили у Євпаторії, на базі Центру паралімпійської і дефлімпійської підготовки та реабілітації інвалідів Національного Комітету спорту інвалідів України.

Як зазначив начальник регіонального центру «Інваспорт» Олег Юзчишин, ця Спартакіада була ювілейною, адже проводилася вже вдвадцяте. Відбувалися змагання у два етапи.

За словами Олега Юзчишина, в червні, в Міжнародному дитячому центрі «Артек», команди з усіх областей України змагалися у таких видах спорту, як волейбол (спортсмени з вадами слуху), шахи (спортсмени із ураженням опорно-рухового апарату), легка атлетика (спортсмени з ураженням опорно-рухового апарату та із вадами зору). Цього разу, у фінальному етапі, який завершився у Євпаторії, були представлені вісім видів спорту: плавання, настільний теніс, боротьба вільна та греко-римська, футбол, голбол, волейбол, орієнтування і легка атлетика. Команда, що представляла Тернопільську область, виступала у пляжному волейболі, футболі, греко-римській і вільній боротьбі та настільному тенісі. Загалом тернополяни вибороли 3 золотих, 7 срібних та 4 бронзові медалі.

Вперше наші спортсменки – Галя Винниченко та Ліда Ваврикович, 1998 року народження, – здобули золоті нагороди з пляжного волейболу. Як зазначив тренер Петро Ніколюк, пляжний волейбол є нелегким видом спорту і потребує великої витривалості. Однак, дівчата тренуються вже майже п’ять років і планують продовжувати заняття цим видом спорту у майбутньому.

Команда борців 1998-2000 років народження - представники Теребовлянської обласної комунальної спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату для глухих дітей - виступили у двох видах боротьби: греко-римській та вільній. В результаті два «золота» приніс команді Микола Василик. По дві срібні нагороди в Івана Ососа, Вадима Балабана та Володимира Сорожкевича, а також дві бронзи у Тараса Фурка, які змагалися у вільній та греко-римській боротьбі. А Ігор Рачій здобув срібну нагороду з вільної боротьби.

Третє місце зайняла команда з футболу, яку представили спортсмени з Тернопільської обласної комунальної спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату для дітей із зниженим слухом. Це хлопці 1998-2002 років народження Андрій Грушка, Тарас Смакоус, Максим Черкавський, Денис Генсірук, Олег Петлюк, Вадим Швець, Сергій Кіш, Ярослав Бачинський та Дмитро Кулик. Тренує спортсменів Ярослав Бойко.

Микола Штерцель зі спеціальної загальноосвітньої школи Тернопільської міської ради змагався у настільному тенісі і посів 9 місце.

Петро Ніколюк, який офіційно представляв команду Тернопільщини на ХХ Спартакіаді «Повір у себе», схвально відгукнувся про здобутки юних спортсменів: «Наша команда виступила гідно, і хоч ми виступали не у всіх видах спорту, дуже задоволені нашими успіхами».

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Львівські правоохоронці ...
Наступна новина: Асад: удар США по Сирії ...

КОМЕНТАРІ