На Тернопіллі правоохоронці на "відмінно" провели тактичні навчання

На Тернопіллі правоохоронці на "відмінно" провели тактичні навчання

26.09.13 13:10 0 942
25 вересня тернопільські міліціонери разом із іншими зацікавленими структурами відпрацьовували спільні дії на оперативно-тактичних навчаннях під умовною назвою «Хвиля».

Як відзначив керівник обласного управління внутрішніх справ, генерал-майор міліції Віктор Сак, мета навчань, які відбулися на полігоні поблизу села Смиківці Тернопільського району, навчити особовий склад правильно діяти в екстремальних ситуаціях, перевірити стан готовності та злагодженість дій зведеного загону УМВС та внутрішніх військ. Саме від цього в реальній ситуації залежатиме надійне забезпечення правоохоронцями громадського порядку в області, а також в інших регіонах держави, де виникне така необхідність.

Очільник обласної міліції наголосив, що потреба в таких навчаннях є, адже міліцейські підрозділи поповнило чимало молодих працівників. Відтак головне завдання - навчити їх правильно діяти у складних ситуаціях.

- Попередні недоліки, які були виявлені під час тренувань, вдалося усунути, особовий склад врахував усі зауваження. Загалом із поставленим завданням впоралися на «відмінно», – так оцінив роботу підлеглих Віктор Сак.

Насамперед, начальник обласної міліції поставив перед міліціонерами конкретне завдання, змоделювавши ситуацію можливих сутичок у центрі міста, де група молодих людей проявляє агресію, насилля та непокору. Керівники зведеного загону першими приступили до виконання завдання. Від їхнього вміння оцінити ситуацію загалом, здатності маневрувати та приймати правильні рішення, розподілити обов’язки, багато в чому залежить успіх навчань. Тож ці навички ретельно відпрацьовували на практиці.

Аби ефективно діяти в екстремальних ситуаціях важливо враховувати також особливості психології поведінки різних соціальних груп, можливі варіанти розвитку подій. Також правоохоронці вчилися злагодженості дій.

На тактичних навчаннях перевіряли не лише особовий склад, а й матеріально-технічне забезпечення. Керівники правоохоронного відомства оглянули транспорт, зброю, засоби індивідуального захисту, медичне устаткування та інше.

Начальник управління Департаменту громадської безпеки МВС України, полковник міліції Едуард Калугін, який разом з іншими представниками міністерства, командуванням внутрішніх військ та представниками влади наглядав за ходом навчань, відмітив хорошу підготовку тернопільських правоохоронців, завдяки чому вонипровели тренування на високому та професійному рівні, у повній мірі виконавши поставлене МВС завдання.

Сектор зв’язків з громадськістю УМВС

України в Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Гендиректора ...

КОМЕНТАРІ