У Луганській області міліція розслідує масові злочини у вугільній галузі

У Луганській області міліція розслідує масові злочини у вугільній галузі

26.09.13 13:30 0 825
Працівники Управління по боротьбі з організованою злочинністю викрили посадовців одного з вугільних підприємств Луганської області, які через підставну фірму займалися відмиванням доходів, отриманих злочинним шляхом. Незаконними діями "заповзятливих комерсантів" державному бюджету завдано збитків на 700 000 гривень.

У ході проведення негласних слідчих дій і оперативного супроводження кримінального провадження, відкритого відразу за кількома статтями Кримінального кодексу (ст. 191, 205, 358, 364-1, 366) відносно посадовців одного з вугільних підприємств Луганської області, працівниками УБОЗ було встановлено, що крім вже виявлених кримінальних правопорушень, посадовці займалися ще і відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом.

"З цією метою була створена фірма, оформлена на підставних осіб, - розповідає начальник відділу УБОЗ ГУМВС України у Луганській області підполковник міліції Максим Цицюра, - На її рахунки надходили кошти, виділені вугільному підприємству з державного бюджету на найрізноманітніші потреби: починаючи від купівлі паливно-мастильних матеріалів і закінчуючи гірничошахтним обладнанням. Саме через рахунки цього конвертаційного центру і відбувалося привласнення, легалізація і розтрата бюджетних коштів. Його засновники незабаром також постануть перед судом".

Наразі даний факт занесений до Єдиного реєстру досудових розслідувань і кваліфікований за ст. 209 "Легалізація (відмивання) прибутків, одержаних злочинним шляхом" Кримінального кодексу України. Продовжується досудове розслідування, у ході якого ще належить встановити і викрити всіх осіб, причетних до відмивання доходів, одержаних злочинним шляхом.

"Усього ж з початку року, - розповідає Максим Петрович, - співробітниками УБОЗ ГУМВС України у Луганській області виявлено 2 факти легалізації коштів й іншого майна, одержаного злочинним шляхом. Сума легалізованих коштів склали 847 тисяч гривень. А також один факт використання коштів, отриманих від незаконного обігу наркотиків".

Робота в цьому напрямку триває.

Відділ зв'язків із громадськістю

ГУМВС України у Луганській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ