В Одесі затримано підозрюваних в організації торгівлі забороненими курильними сумішами

В Одесі затримано підозрюваних в організації торгівлі забороненими курильними сумішами

26.09.13 13:55 0 841
Працівники відділу боротьби з незаконним обігом наркотиків Одеського міського управління міліції затримали двох громадян, які підозрюються в організації схеми розповсюдження на території Одеси так званих курильних сумішей, до складу яких входить особливо небезпечна психотропна речовина АКВ-48.

Як повідомив начальник відділу БНОН Юрій Безуглов, співробітники міліції провели санкціоновані обшуки в одному з торгових кіосків Суворовського району, а також у квартирах двох одеситів, один з яких підозрюється в організації протизаконної діяльності, а другий - у реалізації заборонених засобів.

У ході обшуків було вилучено близько 5-ти тисяч доз різних психоактивних речовин, які продавалися під виглядом курильних сумішей, оберегів, солей для ванн, а також гроші в сумі майже 1 мільйон гривень. Затримано двох громадян - 1986 і 1987 років народження. Стосовно затриманих розпочато кримінальне провадження за ознаками ч.1 ст. 307 Кримінального кодексу України (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів).

За даний вид правопорушень передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

Як повідомив Юрій Безуглов, вилучені речовини відправлені на експертизу не тільки в Одеський науково-дослідний експертно-криміналістичний центр, а й у подібні установи інших регіонів України, щоб отримати об'єктивну і точну інформацію про хімічний склад зілля.

Співробітники одеської міліції постійно ведуть планомірну та цілеспрямовану роботу з виявлення точок реалізації заборонених речовин, однак основні зусилля правоохоронців спрямовані на затримання керівників і організаторів даного злочинного бізнесу.

У поточному році в Одесі було розпочато близько 20-ти кримінальних виробництв за фактами збуту курильних сумішей. Чотирьом особам оголошено про підозру.

Прес-служба Одеського міського управління міліції

ГУМВС України в одеській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ