Неповнолітніх розбійників засудили в Харківській області

Неповнолітніх розбійників засудили в Харківській області

26.09.13 14:01 0 786
Ленінський районний суд міста Харкова виніс вирок групі злочинців, яка складалася із трьох молодих хлопців, 14, 15 та 20 років. Друзі за місяць встигли скоїти три розбійних напади та 4 пограбування на території Ленінського району міста Харкова.

Під час досудового слідства було встановлено, що починаючи з грудня минулого року по січень цього року молодики скоїли низки тяжких злочинів. Опитних оперативників вражала жорстокість скоєних злочинів та повна відсутність будь-яких морально-етичних принципів у молодиків.

Так, 14 грудня 2012 року близько четвертої ранку двоє неповнолітніх злодіїв, блукаючи вулицями міста, маючи злочинний умисел наживи зустріли незнайомого чоловіка. Один із молодиків одразу наніс незнайомцю удар кулаком в голову, від якого він впав на землю. Вже лежачому чоловіку злочинці нанесли руками і ногами близько 10 ударів лише в обличчя. Також удари наносились по тулубу та ногам. Потім нападники викрали у лежачого чоловіка гроші в сумі біля 100 гривень та з місця злочину втекли.

Через декілька днів неповнолітні хлопці вже в компанії свого 20 річного друга напали на 30 річного мешканця міста Харкова, вдарили його дерев’яною битою по голові, після чого втрьох нанесли лежачому потерпілому біля 30 ударів кулаками та ногами по голові та тулубу. Потім відібрали у чоловіка шкіряну сумку, в якій знаходились банківські картки та гроші в сумі 500 гривень.

Всі інші свої розбійні напади та пограбування злочинна група вчиняла за однією тією ж жорстокою схемою.

В результаті проведення слідчо-оперативних заходів в січні поточного року працівниками карного розшуку Ленінського райвідділу міліції злочинці були встановлені та затримані.

Під час проведення слідчих дій, міліціонерами було встановлено, що до 20 річного хлопця постановою суду раніше вже застосовувались примусові заходи виховного характеру у вигляді направлення до спеціального учбово-виховного закладу на строк 2 роки. Один із неповнолітніх навчався в школі, де характеризується негативно, як недисциплінований учень, схильний до протиправної поведінки та перебував на профілактичному обліку ВКМСД Ленінського району.

Даний факт був внесений до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених частиною 2 статті 187 Кримінального кодексу України (розбій) та частиною 2 статті 186 КК України (грабіж).

Ленінський районний суд міста Харкова визнав всіх трьох підсудних винними у скоєнні вказаних злочинів і призначив покарання 20 річному розбійнику у вигляді 7 років позбавлення волі з конфіскацією майна, а двом неповнолітнім – по 5 років позбавлення волі.

ВЗГ ГУМВС України

в Харківській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Одесі затримано ...
Наступна новина: Коли нерезидент може ...

КОМЕНТАРІ