Рівненщина: місячник легалізації трудових відносин на Дубенщині

Рівненщина: місячник легалізації трудових відносин на Дубенщині

26.09.13 13:05 0 825
Один із найважливіших факторів встановлення сприятливого економіко-правового клімату для розвитку національного підприємництва та стійкого економічного зростання в Україні - підвищення рівня заробітної плати та її легалізація.

Гарантований державою рівень мінімальної заробітної плати чимало роботодавців просто ігнорує і змушує робітників працювати за невелику зарплату, часом зовсім не декларуючи оплату їхньої праці, порушують трудове законодавство, наймаючи працівників без оформлення трудових договорів та трудових книжок.

З метою системної роботи щодо захисту прав громадян, пов’язаних з легалізацією трудових відносин між роботодавцями та найманими працівниками, у місті Дубно та Дубенському районі постійно діє комісія з питань легалізації виплат заробітної плати та зайнятості населення. З початку року нею проведено 16 засідань та 57 перевірок суб’єктів підприємницької діяльності.

Спеціалісти міськрайонного центру зайнятості постійно проводять інформаційно-роз’яснювальну роботу серед роботодавців, організовуючи відвідування підприємств, наради, круглі столи, семінари, виїзні дні. Подібні заходи проходять із залученням соціальних партнерів, представників органів влади та місцевого самоврядування. Протягом січня-серпня 2013 року проведено 49 подібних заходів, до яких був залучений 671 роботодавець.

У рамках місячника легалізації трудових відносин 24 вересня у міськрайонному центрі зайнятості провели з роботодавцями, які співпрацюють з центром зайнятості недавно, семінар на тему: «Зміни в законодавстві, що регламентують порядок стимулювання роботодавців до легального працевлаштування громадян». Спеціалісти центру зайнятості під час заходу акцентували увагу на збереженні та створенні нових робочих місць і державній підтримці роботодавців, які допомагають знизити рівень безробіття, створюючи додаткові робочі місця.

Ці питання були також у центрі уваги під час роботи «мобільного соціального офісу» у Тараканівській сільській раді. Інформацію та консультації мешканцям села надавали спеціалісти управління Пенсійного фонду України в Дубенському районі, управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації, міськрайонного центру зайнятості. Йшлося й про питання боротьби з виплатою заробітної плати «у конвертах», реалізації гарантій оплати праці, офіційне працевлаштування безробітного населення. До спілкування запросили керівників та представників підприємств, організацій та установ, які займаються господарською діяльністю на території сільської ради, та місцевих безробітних.

Наприкінці вересня заплановано засідання комісії з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення, на якому буде підбито підсумки роботи за 9 місяців та розглянуто виявлені у третьому кварталі 2013 року факти порушень діючого законодавства.

Про це повідомили у Рівненському міському центрі зайнятості
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Закарпаття: на Тячівщині ...
Наступна новина: Аби уникнути штрафу – ...

КОМЕНТАРІ