Коли нерезидент може перевезти чуже авто через територію України

Коли нерезидент може перевезти чуже авто через територію України

26.09.13 14:06 0 851
Громадянин - нерезидент може ввезти транспортний засіб, який належить іншому нерезиденту, з метою транзиту через митну територію України у разі надання нотаріально посвідченого доручення на такий транспортний засіб.
Варто нагадати, що відповідно до ч. 1 ст. 381 Митного кодексу України громадянам дозволяється ввозити транспортні засоби особистого користування з метою транзиту через митну територію України за умови їх письмового декларування в порядку, передбаченому для громадян, та внесення на рахунок органу доходів і зборів, що здійснив пропуск таких транспортних засобів на митну територію України, грошової застави в розмірі митних платежів, що підлягають сплаті при ввезенні таких транспортних засобів на митну територію України з метою вільного обігу. Зазначені вимоги не поширюються на транспортні засоби, постійно зареєстровані у відповідних реєстраційних органах іноземної держави, що підтверджується відповідним документом.
При цьому заборони на передачу права користування транспортного засобу особистого користування, що ввозиться громадянами (резидентами/нерезидентами) на митну територію України з метою транзиту, законодавством України не встановлено.

Головне управління Міндоходів у Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ