З 26 по 28 вересня у Луцьку розгорнуто VІІІ книжкову виставку-ярмарок «Книги Великої Волині»

З 26 по 28 вересня у Луцьку розгорнуто VІІІ книжкову виставку-ярмарок «Книги Великої Волині»

26.09.13 16:04 0 821
З 26 по 28 вересня 2013 року в Луцьку розгорнуто VІІІ книжкову виставку-ярмарок «Книги Великої Волині». Її організатори: Волинська обласна державна адміністрація, обласна рада та Луцька міська рада, ВОРВП «Надстир'я».

Мета виставки – привернути увагу громадськості до найактуальніших проблем сучасного українського книговидання, а головне – популяризувати читання серед дітей та молоді.

До участі у виставці-ярмарку долучаються не лише знані українські та закордонні письменники, а й видавці, представники різних гілок влади, відомі громадські діячі, благодійні та комерційні структури.

На Театральному майдані та у Палаці культури міста Луцьк функціонуватиме ярмарок, де відбудеться торгівля українською книгою від видавництв-учасників (ПрАТ «Волинська обласна друкарня», ВОРВП «Надстир'я», ПВД «Твердиня», ВМА «Терен», книгарня «Руніка», СНУ ім. Лесі Українки, «Ключі», «Піраміда», «Видавництво старого Лева», Львівський політехнічний університет, «Дух і літера», журнал «Малятко» та ін.).

У триденній програмі виставки передбачається проведення книжкових презентацій відомих волинських авторів, зокрема Надії Гуменюк, Івана Корсака, Володимира Лиса, Йосипа Струцюка, Олександра Клименка, перекладів Василя Слапчука, Олени Криштальської та Василя Гея польською мовою.

Відбудуться автограф-сесії, живі діалоги із гостями форуму, серед яких Микола Сенкевич (Білорусь), Войцех Пестка, Збігнев Фрончек (Польща), Іван Яцканин (Словаччина), Лідія Рибешко (Рівне), Михайло Пасічник (Житомир).

Почесні гості виставки - автори українських бестселерів: Марія Матіос, Андрій Кокотюха зустрічатимуться зі своїми шанувальниками 27 серпня в Палаці культури м. Луцьк.

Відбудуться також круглі столи на тему: «Волинська книга в контексті українського книговидання, книгочитання та книгорозповсюдження» (26 вересня, 15.30 год.), «Від абетки до бестселеру» (28 вересня, 10.00 год.).

Також в рамках заходу нагородять лауреатів обласного конкурсу «Молоді літератори Волині», який проводиться в регіоні вже вшосте. Його метою є виявлення, підтримка літературних обдарувань, допомога у становленні особистостей молодих письменників.

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ