В Закарпатській області на городі жительки Мукачівщини міліція виявила незаконний посів маку

В Закарпатській області на городі жительки Мукачівщини міліція виявила незаконний посів маку

26.09.13 16:55 0 964
Коли дільничний інспектор Мукачівського міськвідділу міліції навідався в дворогосподарство 37-річної жительки одного з сіл Мукачівського району, то виявив серед городніх культур близько півсотні стебел маку.

Жінка розповіла правоохоронцю, що посадила і доглядає за рослинами, аби в подальшому використовувати їх для приготування пиріжків. А також додала, що вона не знала, що дана рослина є нарковмісною. Вилучені рослини направлені на дослідження, за даним фактом проводиться перевірка.

Для попередження можливих неприємностей правоохоронці повідомляють, що законодавством передбачено відповідальність за незаконне вирощування нарковмісних культур. Так, за незаконний посів снотворного маку в кількості до ста рослин на господаря накладається адміністративний штраф від 306 до 1700 гривень. У випадку виявлення посіву від 100 і більше рослин маку, правопорушникові загрожує кримінальна відповідальність у відповідності зі ст.310 Кримінального кодексу України. Незаконно вирощені рослини конфіскуються.

Того ж дня правоохоронці зафіксували ще один випадок, пов”язаний з наркотиками. Працівники сектору боротьби з незаконним обігом наркотиків у районі Мукачева Росвигово запримітили хлопця, в якого, як знали, може бути при собі наркотична суміш. При наближені до нього правоохоронців той почав нервувати, і, як виявилось, недарма. Адже при собі він мав поліетиленовий пакет, в якому знаходилась порошкоподібна речовина схожа на амфетамін. Правоохоронцям мукачівець пояснив, що дану речовину він знайшов і зберігав для власного вживання.

За цим двома фактами слідчими Мукачівського міськвідділу відкриті кримінальні провадження. Вилучену речовину направлено на дослідження до експертно-криміналістичного центру при УМВС. Тривають досудові перевірки.

Євгенія Красилинець

Мукачівський МВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Австрійські поліцейські ...
Наступна новина: Знайомство з історією ...

КОМЕНТАРІ