ДСНС України підписала план взаємодії з МНС Киргизії

ДСНС України підписала план взаємодії з МНС Киргизії

26.09.13 16:35 0 816
25 вересня Державна служба України з надзвичайних ситуацій підписала з Міністерством надзвичайних ситуацій Киргизької Республіки План взаємодії у сфері цивільного захисту на 2013-2016 роки.

Голова ДСНС України Михайло Болотських привітав гостей на українській землі та нагадав, що на сьогоднішній день в основу співробітництва Державної служби України з надзвичайних ситуацій та Міністерства надзвичайних ситуацій Киргизької Республіки покладена домовленість між Урядами двох держав про співпрацю у сфері цивільного захисту, запобігання надзвичайним ситуаціям і ліквідації їх наслідків, яку було підписано 16 жовтня 1997 р. у м. Бішкек.

«Наша спільна справа – порятунок – як ніяка інша, близька до людей. Тому, з метою ефективної реалізації двосторонньої взаємодії, українська і киргизька сторони стали авторами важливої ініціативи, розробивши План перспективної співпраці між Державною службою України з надзвичайних ситуацій і Міністерством надзвичайних ситуацій Киргизької Республіки на період 2013-2016 рр.», – сказав Михайло Болотських.

Також Голова ДСНС України висловив переконання, що вищезгаданий План стане дієвим механізмом для посилення скоординованих спільних дій у сфері запобігання надзвичайним ситуаціям і ліквідації їх наслідків.

Зі свого боку Статс-секретар МНС Киргизької Республіки, Голова Міждержавної ради СНД з надзвичайних ситуацій природного та техногенного характеру Талайбек Теміралієв відзначив: «За ці кілька днів ми відкрили для себе багато нового про Державну службу України з надзвичайних ситуацій. Наприклад, ваші Консультаційні центри дають більше можливостей населенню для отримання інформації щодо діяльності служби цивільного захисту. Також ми переконалися, що ваші пожежно-рятувальні підрозділи мають високий рівень підготовки, і що ви готові до реагування на будь-які надзвичайні ситуації».

Державна служба України

з надзвичайних ситуацій
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ