Львів заполонить музика “Контрастів”

Львів заполонить музика “Контрастів”

26.09.13 16:17 0 770
З 26 вересня до 18 жовтня 2013 року у Львові відбудеться XIX Міжнародний фестиваль сучасної музики «Контрасти». Цьогорічний фестиваль запропонує львів’янам та гостям міста 22 концерти за участі провідних львівських колективів та виконавців, а також 25 запрошених музикантів, – про це поінформувала директор департаменту з питань культури, національностей та релігій облдержадміністрації Наталія Гамкало.

«Програма фестивалю вельми різноманітна й динамічна. Кілька тижнів майже щоденних концертів – це своєрідна подорож для слухачів: подорож різними національними традиціями, різними часовими епохами, різними композиторськими світоглядами. Єгипет, Іспанія, Польща, Україна, Чехія, Азербайджан, Литва, Італія, США… модернізм, авангард, постмодернізм, бароко, нова фольклорна хвиля; такий калейдоскоп музичних вражень нестиме слухачам цей фестиваль», – зазначила Н. Гамкало.

За традицією фестивалю, окрему нішу посідають концерти-ювілеї як композиторів-сучасників, так і класиків музики XX століття.

Цього разу відбудеться шість таких концертів: приурочений відзначенню Року Нижанківських у Львові; ювілейний концерт музики сестер-композиторок Богдани Фроляк і Ганни Гаврилець за участю Ніни Матвієнко; концерт пам’яті В.П. Задерацького; авторські вечори Олександра Козаренка, Володимира Зубицького, а також концерт-ювілей Вітольда Лютославського.

Однією з тематичних ліній XIX «Контрастів» буде зіставлення в рамах одного концерту музики з різних епох. Відбудеться два концерти «Від класики до сучасності», концерт «Щось нове для Львова», концерт «Дует Перуцьких на «Контрастах» та інші концерти, в програмі «вестимуть між собою діалог» твори Й. С. Баха та Ю. Ланюка, Ф. Шуберта та К. Пендерецького тощо.

Звучатиме на фестивалі й симфонічна музика у виконанні оркестру K&K Philharmoniker під орудою його засновника М. Г. Кендлінгера; із оркестровою музикою «контрастуватимуть» сольні й камерні концерти, як то фортепіанний речиталь Павла Альбінського та концерт гітарної музики у виконанні Ференца Берната, концерт львівського ансамблю сучасної ConstantY, концерт «Опера для флейти», в рамках якого звучатиме флейтова музика італійського композитора Сальваторе Шарріно, концерт-моноопера «Мистецтво вмирати» В. Польової, а також концерт джазового дуету валторніста А. Шилклопера та піаніста В. Неселовського.

Осібною групою творять концерти, присвячені музиці певної національної традиції: іспанській (28 вересня), чеській (6 жовтня), азербайджанській (13 жовтня); кожен з концертів відбуватиметься під керівництвом диригента із відповідної країни.

Основний блок концертів відбуватиметься у Концертному залі ім. С. Людкевича, які доповнюватимуть концерти в Львівській національній музичній академії ім. М. Лисенка, Костелі Святого Лазаря, Львівському Будинку органної та камерної музики, а також у Першому українському театрі для дітей та юнацтва.

Організатори фестивалю: Львівська обласна державна адміністрація, Львівська обласна рада, Департамент з питань культури, національностей та релігій облдержадміністрації, Львівська міська рада, Львівська організація Національної спілки композиторів України, Львівська обласна філармонія.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ