Віктор Шемчук взяв участь у відкритті науково-практичної конференції з питань збереження архітектурних пам’яток Львівщини

Віктор Шемчук взяв участь у відкритті науково-практичної конференції з питань збереження архітектурних пам’яток Львівщини

26.09.13 16:50 0 899
26 вересня голова Львівської обласної державної адміністрації Віктор Шемчук взяв участь у відкритті науково-практичної конференції «Ревалоризація архітектурних ансамблів ХУІІ-ХУІІІ ст. (Броди, Підгірці, Золочів, Олесько, Жовква, Свірж, Поморяни)».

Віктор Шемчук запевнив присутніх, що Львівська влада має політичну волю та бажання щось змінювати, аби зберегти архітектурні пам’ятки та культурну спадщину регіону. Очільник області наголосив, що в наступному році заплановано створити громадську організацію для збору пожертв та коштів, також будуть активно залучатись й державні ресурси.

«Ми маємо на цілий комплекс проблем щодо збереження культурної спадщини. Тільки разом, маючи підтримку наукової громади, владних структур та громадськості, ми зможемо ефективно працювати в цьому напрямку та досягти певних результатів», – наголосив В.Шемчук.

Голова ОДА побажав учасникам конференції плідної роботи, конкретних цілей та натхненої співпраці задля збереження тих архітектурних пам’яток, якими багата Львівщина.

Зазначимо, конференція буде тривати з 26 по 28 вересня у Національному університеті «Львівська Політехніка». Також під час конференції працюватиме секція молодих вчених та художня виставка результатів пленеру «Архітектурний ансамбль в історичному ландшафті (Броди, Підгірці, Золочів, Олесько, Жовква, Свірж, Поморяни)».

Під час пленарних засідань учасники науково-практичної конференції обговорять концепції ревалоризації архітектурних ансамблів ХУІІ-ХУІІІст., проаналізують стан історико-культурної спадщини в Україні та Львівській області, а також розглянуть пропозицій щодо заходів та способів збереження, охорони та подальшої експлуатації названих пам’яток містобудування в історичному ландшафті.

Як зазначають організатори, передбачається, що обмін досвідом між вітчизняними науковцями , фахівцями-практиками в галузі архітектури з ближнього та далекого зарубіжжя в галузі архітектури, а також – права, економіки та мистецтвознавства і державними адміністративними установами України, сприятиме позитивному і результативному вирішенню проблем збереження, охорони та використання вітчизняної культурної спадщини в майбутньому.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Коростишівський район ...
Наступна новина: Посадовець Нововолинської ...

КОМЕНТАРІ