У Львівській області пішов з життя перший очільник навчального закладу Віктор Регульський

У Львівській області пішов з життя перший очільник навчального закладу Віктор Регульський

26.09.13 16:22 0 918
З глибоким сумом повідомляємо скорботну звістку про смерть першого ректора нашого вищого навчального закладу

РЕГУЛЬСЬКОГО ВІКТОРА ЛУК’ЯНОВИЧА

01.01.1940 - 26.09.2013

Непростим був шлях до генеральських погонів і ректорського крісла у Віктора Лук’яновича. Виходець із селянської родини з Вінниччини, він з раннього дитинства зазнав нелегкого і гіркого життя. Сільському юнакові довелося пережити смерть батька, голод 1947-го, й нестачу необхідних коштів для продовження навчання після завершення середньої школи, та рано розпочати трудове життя.

Так сталося, що доля назавше поєднала подільського хлопця з Галичиною, де з квітня 1963 року він розпочав правоохоронну діяльність. Спочатку − з роботи міліціонера 3-го розряду Залізничного райвідділу міліції Львова, а після успішного закінчення у 1965 році Львівської спеціальної середньої школи міліції, працює оперуповноваженим кримінального розшуку Сокальського РВ. Відтоді здолав багато різних щаблів міліцейської служби на районному та обласному рівнях, зокрема працював начальником Шевченківського райвідділу міліції, 12 років − першим заступником начальника УМВС України у Львівській області. За майже 40 років бездоганної служби в ОВС сформувались безкомпромісний вольовий характер і відточений професіоналізм, підвищена відповідальність за доручену справу і людські долі.

Ці неоціненні якості знадобились йому і в наступній освітянській діяльності. На початку 90-х років ХХ ст. Віктор Регульський очолює Львівську спеціалізовану середню школу підготовки начальницького складу МВС СРСР, яка згодом, завдяки цього невтомним зусиллям, трансформується у Львівське училище внутрішніх справ МВС України, а ще за півтора року, наприкінці листопада 1993-го - у Львівський інститут внутрішніх справ при Українській (з часом - Національній) академії внутрішніх справ України.

Наголосимо, що Віктор Лук’янович став його першим ректором, якому Указом Президента України від 12 травня 1995 року було присвоєно високе звання генерал-майора міліції.

Невсипуща турбота ректора щодо забезпечення професійного гарту новітньої генерації міліцейських кадрів особливо наочно проявилась у його численних новаціях, спрямованих на зміцнення вишівської навчально-матеріальної бази. Саме за ініціативою генерала Регульського створюється понад десяток різнопрофільних кафедр, навчальні кафедри та кабінети оснащуються найсучаснішим обладнанням.

І майже 11 років потому через погіршення стану здоров’я Віктор Регульський змушений був полишити ректорські обов’язки та піти на заслужений відпочинок.

Колектив Львівського державного університету внутрішніх справ висловлює щирі співчуття рідним і близьким покійного.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ