Представники Росії на Генасамблеї ООН пішли з засідання під час виступу Саакашвілі

Представники Росії на Генасамблеї ООН пішли з засідання під час виступу Саакашвілі

26.09.13 16:32 0 857
Російська делегація залишила залу засідань Генеральної асамблеї ООН під час виступу президента Грузії Міхеїла Саакашвілі. За словами представника російського МЗС, це було зроблено на знак незгоди з деякими тезами виступу грузинського лідера. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Делегація запротестувала після того, як Саакашвілі у своїй промові почав гостро критикувати російську владу та її політику на пострадянському просторі.

Посол Росії в ООН Віталій Чуркін пізніше заявив, що грузинський президент повинен «перевірити своє психічне здоров?я», і назвав виступ Саакашвілі «не просто русофобським, але й неправославним».

Під час свого виступу Міхеїл Саакашвілі зокрема зазначив, що пишається підсумками свого президентства. Він також висловив сумніви щодо того, що грузинсько-російські відносини налагодяться після приходу нової влади.

Окрім того, грузинський президент заявив, що Володимир Путін «через кілька років зникне з російської політики». «Ніхто не знає, буде цей процес мирним чи насильницьким, чи буде його послідовник націоналістом чи лібералом (а може і тим, і іншим), але важливо те, що Росія після цього вже не буде імперією – вона буде нормальною державою», – додав Саакашвілі.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: Митне оформлення товарів: ...

КОМЕНТАРІ