Знайомство з історією севастопольської міліції розпочинається з музею

Знайомство з історією севастопольської міліції розпочинається з музею

26.09.13 16:57 0 940
Вже 40 років в Севастополі працює Народний музей історії Севастопольської міліції. Свій ювілей він святкуватиме 5 листопада. Саме в цей день в 1973 році він гостинно відкрив двері своїм першим відвідувачам.

Засновником і першим директором став Матвій Семенович Казакевич, полковник міліції у відставці, колишній заступник наркома ВД Криму, ветеран Великої Вітчизняної війни, автор книги «Милиция остаётся на посту». Більше восьмисот експонатів, зібраних М.С.Казакевичем, стали основою першої експозиції музею.

Почесне звання «Народний» музею, першому з усіх громадських музеїв міліції України, було присвоєно Постановою колегії Міністерства культури УРСР 2 липня 1975 року.

З 1983 р. по 2008 музей очолювала Евеліна Кирилівна Мєшкова, член Союзу письменників Росії, Союзу російських, українських і білоруських письменників, АРК. На основі архівних документів і спогадів співробітників міліції Э.К. Мешковою створено збірник документально-художньої прози «Сотрудник уголовного розыска».

З 2008 р. очолила музей Ольга Олексіївна Кашицина.

Наразі фондове зібрання музею налічує більше 8 тис. одиниць, з них понад 6 тисяч – оригінали, 194 експонати перебувають на обліку Державної частини Музейного фонду України.

715 експонатів розміщені на площі в 131 кв.м. Унікальні фотографії, документи, зразки холодної і вогнепальної зброї вітрин першого залу розповідають про боротьбу міліції з бандитизмом у перші післяреволюційні роки, затвердження соціалістичного правопорядку, забезпечення особистої і майнової безпеки громадян у довоєнний період.

Експонати музею нікого не залишають байдужим. У вітринах розміщені зразки радянської і трофейної зброї, фотографії співробітників севастопольської міліції - учасників партизанського руху в Криму, відображена діяльність севастопольської міліції у воєнні та післявоєнні роки.

Окрема експозиція розповідає про наших сучасників, працівників УМВС України в м. Севастополі, - тих, хто з честю несе звання працівника міліції міста-героя Севастополя.

За період роботи музей відвідало понад 100 тисяч осіб. Екскурсії в музеї проводяться з понеділка по четвер з 9 до 17 години за попереднім записом за т. 0993554340. Адреса музею: м. Севастополь, вул. Годлевського,1. Екскурсії в музей безкоштовна.

Сектор зв’язків з громадськістю УМВС України

в м. Севастополі
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: ВЧБ. "Кременчук" переміг ...

КОМЕНТАРІ