Китай може стати одним з основних партнерів України на Сході - Джон Холден

Китай може стати одним з основних партнерів України на Сході - Джон Холден

26.09.13 14:13 0 943
Китай може перетворитися на одного з основних партнерів України на Сході, в результаті чого наша держава отримає у регіоні вихід на потужний ринок, який може стати альтернативою Росії. Про це в ексклюзивному коментарі БТБ заявив аналітик фонду Карнегі (США) Джон Холден.

Експерт вважає, що Китай буде привабливим партнером для України, оскільки між країнами не було стільки історичних протиріч, як у стосунках Києва та Москви. Саме ця обставина зробить комфортним розвиток двосторонніх відносин, а міжурядові домовленості дадуть позитивний сигнал бізнесу - прогнозує він.

«Китай будує відносини з усім Євразійським континентом. Як Західна, так і Східна Європа сприймають Піднебесну як країну, що не лише відкриває нові ринки, але також буде джерелом постачання», - сказав Джон Холден.
«Якщо ви співпрацюватимете у напрямку освіти та науки, - це також буде добре, тому що ви хочете створити соціальні канали, які забезпечать зв'язок у всіх напрямках», - додав він.

За І півріччя цього року за рівнем зростанням експорту України до інших країн Китай став лідером - експорт української продукції до Піднебесної зріс більш ніж на 60% порівняно з тим самим періодом минулого року і становив 1,39 млрд дол.
Нагадуємо, 23-27 вересня в Китаї перебуває урядова делегація на чолі з Першим віце-прем’єр-міністром Сергієм Арбузовим.

В грудні цього року в рамках офіційного візиту Президента України Віктора Януковича до КНР заплановано підписання Програми стратегічного партнерства між Україною та Китаєм.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Один день із даішниками ...
Наступна новина: За фактом ДТП з участю ...

КОМЕНТАРІ