Державна служба зайнятості: Скорочення тривалості зареєстрованого безробіття жодним чином не впливає на гарантовані законодавством терміни виплати допомоги по безробіттю

Державна служба зайнятості: Скорочення тривалості зареєстрованого безробіття жодним чином не впливає на гарантовані законодавством терміни виплати допомоги по безробіттю

26.09.13 16:35 0 881
Вчора інформаційне агентство УНІАН поширило інформаційне повідомлення «В Україні хочуть скоротити строк виплати допомоги безробітним до 4 місяців», що містить спотворену інформацію. Деякі ЗМІ некритично поставилися до нього та передрукували новину.
Поняття тривалості зареєстрованого безробіття, про яке йшлося у повідомленні, – це статистичний показник, що відображає період, протягом якого безробітні у середньому перебувають на обліку, і жодним чином не впливає на законодавчо закріплені й гарантовані терміни виплати допомоги по безробіттю.
Державна служба зайнятості ставить перед собою завдання пришвидшити працевлаштування безробітних і зменшити середню тривалість безробіття, яка відповідала б практиці європейських країн, де вона зазвичай становить 120 днів. За цей час людина не втрачає трудових навичок та готова відразу приступити до роботи.
Голова Державної служби зайнятості Марина Лазебна під час прес-конференції 25 вересня наголосила на тому, що в результаті прискорення працевлаштування громадян загальна тривалість зареєстрованого безробіття вже скоротилася на 16 днів (зі 167 днів (станом на 1 вересня 2012 року) до 151 дня (станом на 1 вересня 2013 року)).
«Ми ставимо завдання перед центрами зайнятості максимально швидко знаходити людям роботу, – зазначила Марина Лазебна. – Ми бачимо своє головне завдання в якісному працевлаштуванні людей в якомога коротші терміни».


Головне управління
МІНДОХОДІВ У Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області в ...
Наступна новина: ДСНС України підписала план ...

КОМЕНТАРІ