Волинські правоохоронці вчилися, як правильно діяти під час масових заворушень

Волинські правоохоронці вчилися, як правильно діяти під час масових заворушень

27.09.13 08:05 0 1017
На базі Волинського училища професійної підготовки працівників міліції пройшли чергові навчання особового складу працівників органів внутрішніх справ із тактики дій під час масового порушення громадського порядку.

До навчань було залучено значну кількість працівників міліції зі всієї області. Адже правильно діяти та вірно виконувати накази керівництва у кризових ситуаціях повинні всі. Оцінити дії волинських міліціонерів приїхали заступник начальника Департаменту громадської безпеки – начальник управління дільничних інспекторів міліції ДГБ МВС України полковник міліції Аркадій Запорожцев, начальник УМВС України у Волинській області генерал-майор міліції Олександр Терещук і начальник управління Західного територіального командування внутрішніх військ МВС України генерал-майор Юрій Аллеров Володимирович та керівництво міськрайвідділів міліції.

Особовий склад вишикували на плацу училища та перевірили відповідність правилам носіння форменого одягу і комплектування тривожних валіз. Після цього був проведений технічний огляд транспортних засобів: автомобілів ДАІ, експертної слідчо-оперативної групи, кінологічної служби, автомобіль затримання порушників та БТР.

Після цього всі працівники пройшли тестування на перевірку знань із тактико-спеціальної підготовки, функціональної і медичної підготовки та безпеки життєдіяльності, заходів безпеки при поводженні з вогнепальною зброєю і виконання практичної вправи зі стрільби. А відтак приступили до практичної частини навчань.

Легенда заворушень полягала у тому, що в центрі міста Луцька на Театральному майдані група мітингувальників миттєво стала порушувати громадський порядок і наносити тілесні ушкодження громадянам. Потрібно було негайно прийняти рішення та надати наказ особовому складу, як вірно діяти у даній ситуації, та швидко подолати масове безчинство.

– Ситуації можуть бути різними. Якщо подібні масові порушення громадського порядку трапляються, кожен начальник райвідділу повинен вміти правильно і швидко прийняти рішення щодо подолання безчинства, а підпорядкований особовий склад професійно виконати всі накази. Саме з цією метою ми проводимо такі тренування, – зазначив начальник УМВС України у Волинській області генерал-майор міліції Олександр Терещук.

Тож при виникненні масштабних порушень громадського порядку волинські міліціонери оперативно впораються із проблемою.

Юлія ЛОКОТЬКО,

СЗГ УМВС України

у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ