Представник Мінрегіонбуду Наталія Олійник: Приємно, що на Волині відбувається активний процес реформування житлово-комунального господарства

Представник Мінрегіонбуду Наталія Олійник: Приємно, що на Волині відбувається активний процес реформування житлово-комунального господарства

27.09.13 08:51 0 859
«Приємно, що на Волині відбувається активний процес реформування житлово-комунального господарства», - на цьому наголосила Секретар Національної ради, директор Департаменту стратегії реформування та розвитку житлово-комунального господарства Мінрегіонбуду Наталія Олійник на засіданні першої обласної ради об’єднань співвласників власників багатоквартирних будинків, яка відбулась в Луцьку.

Зокрема, вона розповіла про низку законопроектів, спрямованих на підтримку об’єднань співвласників, які є пріоритетними у загальнодержавній програмі реформування ЖКГ. Наталія Олійник зауважила, що хоча 95% житла приватизовано, однак люди, які там проживають, не несуть відповідальності за утримання своїх помешкань у належному стані, перекладаючи це на плечі ЖЕКів. Тому модернізація житлового сектору країни – актуальна. «На основні Національного плану дій торік Уряд розробив низку програм. Кабміном було виділено кредитні кошти на підтримку ОСББ», - повідомила вона.

До слова, Волинь є однією з перших областей України, яка скористалася державним пільговим кредитуванням для проведення капітальних ремонтів, енергоощадності та технічного переоснащення будинків, в яких створені ОСББ. Наші об’єднання залучили понад 4 млн грн.

Наталія Олійник підкреслила, що через механізм створення ОСББ за підтримки держави та органів місцевого самоврядування можна ефективно користуватись пільговими кредитами, що дасть змогу утримувати житло в належному стані».

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Рівненщині ...
Наступна новина: На Харківщині вивили ...

КОМЕНТАРІ