Олександр Башкаленко: Створення ОСББ значно покращує умови проживання мешканців та якість обслуговування будинків

Олександр Башкаленко: Створення ОСББ значно покращує умови проживання мешканців та якість обслуговування будинків

27.09.13 09:36 0 970
У Луцьку відбулось засідання першої обласної ради голів об’єднань співвласників багатоквартирних будинків Волинської області. Участь в її роботі взяли Секретар Національної ради, директор Департаменту стратегії реформування та розвитку житлово-комунального господарства Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Наталія Олійник; перший заступник голови Волинської ОДА Олександр Башкаленко, заступник Голови Національної ради з питань створення та забезпечення функціонування об’єднань співвласників багатоквартирних будинків, заступник голови Асоціації захисту прав споживачів житлово-комунальних послуг «Наш дім» Катерина Чижик, Президент Волинського Інституту Підтримки та розвитку Громадських Ініціатив у Луцьку Петро Лавринюк, голови міст обласного значення.

Учасників засідання привітав перший заступник голови ОДА Олександр Башкаленко. Він, зокрема, зауважив, що створення ОСББ є важливим у сфері реформування житлової галузі, адже діяльність таких об’єднань значно покращують умови проживання мешканців та якість обслуговування будинків.

«Житлово-комунальна галузь особлива: вона – складна, значуща і соціально чутлива. Досягти змін на краще у ній можливо лише за умови, що процес буде двостороннім: надавач послуг – користувач послуг. У житловій же сфері комфорт проживання співвласників найперше залежить від них самих: яким будинок буде зараз, в якому стані ми передамо його нашим дітям і онукам, тобто майбутньому поколінню», - зазначив він.

І наголосив: «Ми будуємо демократичну державу, суть якої полягає в тому, щоб дати людям свободу, право вибору, шанс і можливість цей шанс захистити. Державна підтримка ОСББ – один з таких прикладів».

Олександр Башкаленко також проаналізував хід реалізації в регіоні програми підтримки об’єднань співвласників багатоквартирних будинків. Він розповів, що затверджено обласну програму сприяння діяльності ОСББ на 2013-2015 роки. На цей рік в обласному бюджеті передбачено 200 тис. грн на здійснення капітального ремонту будинків, в яких створені ОСББ. Такі програми діють і в менших містах нашого краю.

Також волиняни активно користуються програмами пільгового кредитування. «Учора на засіданні колегії Мінрегіонбуду, яке відбулось в Івано-Франківську, Волинь відзначили як одного з лідерів із широкого втілення низки державних житлових програм. Наша область – на другому місці в Україні», - особливо підкреслив перший заступник голови облдержадміністрації.

Олександр Башкаленко наголосив, що лише за участі всіх сторін місцевого самоврядування, співвласників будинків, підприємств ЖКГ та підтримки держави, реальним стає втілення президентських ініціатив щодо реформування житлово-комунальної сфери.

Перший заступник голови ОДА вручив кращим головам обєднань співласників Волині відзнаки облдержадміністрації.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: МВС і захисники тварин ...
Наступна новина: У Львівській області Василь ...

КОМЕНТАРІ