Закарпаття: на Мукачівщині міліція викрила склад "лівих" пестицидів на 600 тисяч гривень

Закарпаття: на Мукачівщині міліція викрила склад "лівих" пестицидів на 600 тисяч гривень

27.09.13 08:03 0 706
На складі приватного підприємства зберігалися пестициди та агрохімікати загальною вагою близько чотирьох тонн і вартістю 600 тисяч гривень. Власник не мав дозвільних документів, відповідної ліцензії та документів на паспортизацію складського приміщення. Незаконну продукцію вилучено.

Серед іншого, працівники Державної служби боротьби з економічними злочинами протидіють і кримінальним правопорушенням у сфері обігу засобів захисту рослин.

Проведений міліцією аналіз показав, що в області мають діючі ліцензії на право здійснення діяльності з пестицидами та засобами захисту рослин лише три суб’єкти підприємницької діяльності: в Ужгородському, Іршавському й Берегівському районах. Окрім того, діють три сертифіковані склади для зберігання пестицидів: у Берегівському, Ужгородському та Хустському районах. На території Закарпатської області офіційно діють 6 дистриб’юторів засобів захисту рослин. Також є близько 30 суб’єктів підприємницької діяльності, які мають ліцензії на право роздрібної торгівлі пестицидами та засобами захисту рослин.

За інформацією обласної фітосанітарної інспекції та санепідемстанції, споживання пестицидів в області у 2012 році склало 270 тонн, а цьогоріч потреба складає до 300 тонн. Із 89 сільськогосподарських підприємств області у 2012-2013 роках використовували пестициди лише 31.

Міліція спільно з фітосанітарною інспекцією виявляє факти торгівлі пестицидами без відповідних документів. Є вже перші результати. Так, нещодавно працівники УДСБЕЗ УМВС в рамках кримінального провадження провели санкціонований обшук складських приміщень приватного підприємства в Мукачівському районі. Під час його проведення було виявлено склад, в якому зберігалися пестициди та агрохімікати за відсутності дозвільних документів, ліцензії та документів на паспортизацію складського приміщення. Виявлено та вилучено пестицидів та агрохімікатів у кількості 3 тонни 754 кілограми приблизною собівартістю 600 тисяч гривень.

СЗГ УМВС України в Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ