На розвиток дошкільної освіти Львівщини передбачено 3 млн. грн..

На розвиток дошкільної освіти Львівщини передбачено 3 млн. грн..

27.09.13 08:48 0 837
26 вересня, за участю начальника відділу департаменту з питань освіти, науки, сім”ї та молоді ЛОДА Ірини Сислюк відбулась прес-конференція на тему: «Наскільки доступна для дітей Львівщини дошкільна освіта”.

Під час прес-конференції обговорили основні завдання та шляхи розширення мережі дошкільних закладів в Львівській області.

«Відповідно до нових соціальних ініціатив Президента України передбачено дати можливість виховуватися у дошкільних навчальних закладах всім дітям. На підставі Президентської програми було видано доручення Кабінету Міністрів і передбачено до 2015 року довести охоплення дошкільною освітою 85% дітей», – повідомила Ірина Сислюк.

Як зазначила начальник відділу департаменту з питань освіти, науки, сім”ї та молоді ЛОДА, динаміка є позитивною та стрімкою. «Основним завданням є розширення кількості закладів дошкільної освіти. За період з 2009 до 2012 року мережу дошкільних закладів розширено на 175, зокрема за 2012 рік на 35 закладів дошкільної освіти», – завважила І.Сислюк.

Також під час прес-конференції повідомили про те, що щороку з 2009 року охоплення дітей дошкільною освітою збільшується на 3,5-4 тис. в області є 700 дошкільних закладів в яких виховується 65 тис дітей.

Окрім цього обговорили шляхи розширення мережі. Зокрема це будівництво нових та реорганізація вже існуючих закладів.

Ірина Сислюк повідомила, що ведеться будівництво 2 садочків в Сокальському районі, які передбачено відкрити в 2014 році, а також по одному садочку в Городоцькому та Самбірському районах, відкриття яких передбачено на 2015-2016 роки.

З словами І.Сислюк, реорганізація шкіл у навчально-виховні комплекси «школа-садок» дасть можливість відкрити додаткові групи.

«Ще один із шляхів, які передбачені новими соціальними ініціативами Президента України – це розширювати мережу приватних дошкільних закладів. В області є 4 приватні заклади і до кінця 2013 передбачено відкрити ще 2 в м.Городок та в Бродівському районі», – наголосила начальник відділу департаменту з питань освіти, науки, сім”ї та молоді ЛОДА.

Участь у міжнародних проектах також сприяє відкриттю нових закладів освіти, як повідомила Ірина Сислюк. «Сокальський, Жидачівський та Радехівський райони взяли участь у міжнародному проекті «Польща-Білорусь-Україна», участь в якому дала можливість відкрити 18 навчально-виховних закладів», – додала вона.

І.Сислюк також повідомила, що у цьому році затверджена нова програма розвитку освіти Львівщини на 2013-2016 роки, де на розвиток мережі передбачено 3 млн. грн..

Під час прес-конфереції також повідомили, що на сьогоднішній день створено план повернення дошкільних закладів, які були віддані в оренду. Планом 2014 передбачено повернути 7 приміщень.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: “Збережи своє серце” - у ...
Наступна новина: На Рівненщині ...

КОМЕНТАРІ