У Львівській області бродівська райрада чекає вибачень від голови Бродівської міської ради Анатолія Белея

У Львівській області бродівська райрада чекає вибачень від голови Бродівської міської ради Анатолія Белея

27.09.13 08:03 0 767
26 вересня 2013 року на сесії Бродівської районної ради депутати ухвалили заяву, в якій відкидають звинувачення на свою адресу від голови Бродівської міськради Анатолія Белея. Депутати також чекають на вибачення міського голови та спростування оприлюдненої ним неправдивої інформації.

У заяві йдеться:

"При формуванні районного б'юджету Бродівська районна рада передбачила кошти на виконання програм та проєктів у закладах соціяльно-культурної галузі та на заходи зі збереження майна спільної власности територіяльної громади Бродівського району. Частину цих заходів профінансовано, зокрема внесок районної ради в проєкт ПРООН "Розвиток орієнтований на громаду" на території Підкамінської селищної, Язлівчицької, Пониковицької сільських рад, енергозберігаючі заходи в Бродівській ЗОШ І-ІІІ ст. №3, Паликоровівському та Голосковицькому НВК та ин.

У другому півріччі 2013 року склалася проблемна ситуація з виплатою заробітної плати працівникам б'юджетних установ. Виходячи з вимог чинного б'юджетного законодавства щодо недопущення будь-якої протермінованої заборгованости з оплати праці та за спожиті енергоносії, районна влада не має права передавати кошти з загального фонду у спеціяльний на реалізацію програм місцевого значення, проведення витрат капітального характеру.

Враховуючи досвід инших районів Львівської области, 27 серпня 2013 року Бродівська районна рада ухвалила Програму покращення матеріяльно-технічного стану об'єктів спільного користування та розширення мережі б'юджетних установ шляхом надання субвенцій з місцевих б'юджетів на 2013–2014 роки. Ця програма дає можливість об'єднати зусилля різних місцевих б'юджетів для підтримки закладів соціяльно-культурної галузі, які є в спільному користуванні територіяльної громади району.

Ми вдячні Бродівській міській раді за виділення зі спеціяльного фонду міського б'юджету коштів на реконструкцію даху приміщення на вул. Юридика, 2 (100 тис. грн.), придбання пральної машини для Бродівської ЦРЛ (39,5 тис. грн.), на співфінансування мікропроєктів із заміни вікон у Бродівській гімназії ім. І.Труша (30 тис. грн) та у Бродівській СЗОШ І-ІІІ ст. №2 (20 тис. грн.). Це свідчить про усвідомлення депутатами Бродівської районної та міської рад спільної відповідальности за проблеми громади Бродів.

Водночас, ми заявляємо про своє обурення безпідставними та голослівними звинуваченнями міського голови Анатолія Белея у непрофесійности та некомпетентности Бродівської районної ради та у її спробі "вирішувати свої проблеми, запускаючи руку" до міської скарбниці.

Районна рада повністю відповідає за свої рішення перед жителями району, перед керівниками та працівниками б'юджетних установ. Участь Бродівської районної ради у конкурсі мікропроєктів була підкріплена фінансовим ресурсом. На всі без винятку мікропроєкти було передбачено кошти у районному б'юджеті, а також на придбання пральних машин для Бродівської ЦРЛ, на реконструкцію даху будівлі на вул. Юридика, 2. Тобто міський голова Анатолій Белей говорив неправду, стверджуючи, що "перед тим, як брати участь у проєктах та програмах, районна рада мала би зважено підходити до своїх фінансових можливостей і передбачити на це кошти під час формування районного б'юджету".

У зв'язку з цим ми чекаємо від міського голови Бродів спростування неправдивих звинувачень та вибачень перед депутатами Бродівської районної ради".

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ