Степан Смут: "Очільниця Рави-Руської добре знає, що свободівці не причетні до розподілу ділянок, бо сама робила документацію і брала гроші"

Степан Смут: "Очільниця Рави-Руської добре знає, що свободівці не причетні до розподілу ділянок, бо сама робила документацію і брала гроші"

27.09.13 08:33 0 998
26 вересня 2013 року на черговій сесії Рава-Руської міської ради депутат від ВО "Свобода" Степан Смут виступив із заявою про те, що міський голова Ірина Верещук свідомо поширює неправдиву інформацію про нього та його родину. Відомо, що саме через ділянки, видані громадянам із прізвищем Смут, Ірина Верещук намагалася звинуватити свободівців у земельному дерибані. Проте є прямі докази, які заперечують участь представників "Свободи" у розподілі цих ділянок, натомість доводять причетність Ірини Верещук.

У заяві зазначено: "9 серпня Ірина Верещук буквально змушувала депутатів голосувати за список людей, яким вона хотіла надати землю. Але коли з об'єктивних причин свободівці відмовилися голосувати, Ірина Верещук звинуватила нашу фракцію у дерибані землі. І чомусь кожного разу, на всіх каналах фігурувало моє прізвище. Пояснюю – це відверта брехня, і Верещук це прекрасно розуміє. Бо 2010 року, за попереднього міського голови, на громадських зборах розподіляли три квартали забудови в Раві-Руській. Про розподіл знало все місто і район. Оголошення були розклеєні по всій Раві-Руській і опубліковані в районній газеті "Відродження". І як може Ірина Верещук так лукавити, коли вона особисто робила нам документацію, за що ми їй заплатили 18 тисяч гривень!".

Як зазначив свободівець, про розробку цих трьох кварталів забудови в Раві-Руській – Ревуцького, 1 грудня та Піскова – було оголошено ще 2009 року. Оскільки коштів на виготовлення містобудівної документації в б'юджеті міста на той час не було, землю давали тим забудовникам, які погоджувалися самостійно заплатити за оформлення документації. Таким чином були скликані громадські збори, де всі охочі, обговоривши умови розподілу кварталу та вартість документації, мали змогу написали заяви на отримання ділянки. На громадських зборах були присутні тодішній голова міської ради Алла Супрун та землевпорядник.

Також депутат пояснив причину того, що рішення на надання ділянки люди отримали не 2010, як було заплановано, а 2011 року, коли І.Верещук стала міським головою. "Справа в тому, що подруга нашого міського голови, головний архітектор району Оксана Ткачук, допомагала їй у передвиборчій кампанії. Вона забрала в попереднього голови Алли Супрун всю земельну документацію і передала Ірині Верещук. І вже ставши міським головою, 2011 року, нібито виконуючи передвиборчі обіцянки, Верещук надала людям землю, яка була розподілена ще за попереднього скликання ради. Кожне моє слово можуть підтвердити всі учасники зборів, зокрема і попередній міський голова Алла Супрун", – наголосив Степан Смут.

На завершення депутат закликав міського голову не перекручувати факти й не маніпулювати громадською думкою: "Ви добре пам'ятаєте, як усе було насправді, як ті ділянки розподіляли самі люди, а за виготовлення документів саме ви брали гроші. Тому ви добре знаєте, що фракція "Свободи" до тих ділянок не має жодного стосунку. Перестаньте нарешті брехати і залиште в спокої мене та мою родину!".

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Львів: сьогодні у парк ...
Наступна новина: В Іраку внаслідок вибухів і ...

КОМЕНТАРІ