Житомирщина: в області дошкільною освітою охоплено 88% дітей

Житомирщина: в області дошкільною освітою охоплено 88% дітей

27.09.13 08:20 0 859
Напередодні Всеукраїнського дня дошкілля, який відзначається 27 вересня з минулого року, відбулися урочистості з нагоди свята в Житомирському обласному інституті післядипломної педагогічної освіти. На урочисте святкування завітали голова обласної ради Йосип Запаловський та начальник управління освіти і науки облдержадміністрації Олександр Пастовенський.

Житомирщина посідає перше місце за кількістю новозбудованих та відновлених дитячих садочків у державі, перше місце по охопленню дошкільною освітою дітей п’ятирічного віку та третє місце по охопленню дітей дошкільною освітою.

Область активно включилася в реалізацію нових соціальних ініціатив Президента України щодо відновлення, відкриття та повернення з оренди колишніх приміщень дитячих садків, а також розширення мережі дошкільних навчальних закладів щодо забезпечення доступу кожної дитини до дошкільної освіти.

«За три роки в області проведена велика робота з відкриття та відновлення дитячих садків. Завдяки скоординованим діям місцевих органів виконавчої влади та місцевого самоврядування впродовж минулого року вдалося відкрити 54 дошкільних навчальних заклади. До кінця 2013 року заплановано відкрити 30 дошкільних навчальних закладів різних типів і додатково 29 груп у працюючих закладах. На даний час вже відкрито 11 дитячих садків та 21 додаткова група. Урочистості з нагоди відкриття нещодавно відбулись у с. Липне Любарського району, с. Долинівка Брусилівського району, с. Миролюбівка Попільнянського району», - сказав голова обласної ради Йосип Запаловський.

З метою вирішення нагальних проблем в розвитку дошкільної освіти в області інтенсивно виконуються заходи, сплановані в обласній програмі розвитку дошкільної освіти на період до 2017 року. За словами начальника управління освіти і науки облдержадміністрації Олександра Пастовенського, в регіоні до 2017 року буде відкрито та відновлено роботу ще 105 дошкільних навчальних закладів.

«В області активно впроваджуються нові соціальні ініціативи Президента України «Діти – майбутнє України» щодо забезпечення доступу кожної дитини до дошкільної освіти. На теренах Житомирщини діє 692 дошкільних навчальних заклади, 501 з яких знаходиться в сільській місцевості і охоплює 43 тисячі дітей віком від 1 до 6 років», - зауважив Олександр Пастовенський.

З нагоди Всеукраїнського дня дошкілля грамотами обласної ради було нагороджено Аллу Галацьку, Галину Шиманську, Тетяну Наумчук, грамотами управління освіти і науки облдержадміністрації нагородили Наталію Колесник, Ольгу Борцову, Ірину Колеснікову, Ірину Петрук, Інну Кондратець, Аллу Зарицку, Ніну Бойко.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ