Вуличний євроуніверситет завітає до Житомира

Вуличний євроуніверситет завітає до Житомира

27.09.13 09:08 0 977
27 вересня 2013 року у Житомирі відбудеться Вуличний євроуніверситет, в рамках якого пройде виставка карикатур про переваги європейської інтеграції для України.

Захід організований Інститутом світової політики за підтримки Посольства Королівства Швеції.

Офіційне відкриття виставки відбудеться об 11.30 на майдані Корольова. З імпровізованими лекціями на тему європейської інтеграції перед жителями Житомира виступлять посол Чеської Республіки Іван Почух, заступник посла Швеції Мортен Енберг та заступник посла Німеччини Анка Фельдгузен.

Гості виставки також матимуть змогу поставити питання, які їх цікавлять в контексті євроінтеграції, експертам ІСП – директору Інституту Альоні Гетьманчук та першому заступнику директора Сергію Солодкому.

Вуличні євроуніверситети вже успішно пройшли у 14 містах України: в Києві, Одесі, Дніпропетровську, Вінниці, Чернігові, Ніжині, Полтаві, Кременчуці, Сумах, Конотопі, Кіровограді, Кривому Розі, Миколаєві, Херсоні. Малюнки, представлені на виставці, ілюструють дві реальності у більш ніж двадцяти вимірах соціального, економічного, політичного життя України та держав-членів ЄС. Карикатури були створені відомими українськими художниками: Мариною Туровською, Костянтином Казанчевим, Ігорем Бежуком та Олексієм Кустовським на замовлення Інституту світової політики.

Вуличний євроуніверситет – метафорична назва публічних заходів, під час яких лідери громадської думки, експерти з відповідної теми мають змогу безпосередньо спілкуватися з пересічними громадянами. Захід відбувається за підтримки Міжнародного фонду «Відродження». Проект «Вуличних євроуніверситетів» раніше був підтриманий USAID, UNITER, Pact, Global Reporting та Swedish Institute.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Голові ОДА доповіли про ...
Наступна новина: Донецьку міліцію очолив ...

КОМЕНТАРІ