До міліції на гостини - рівненські правоохоронці відкрили двері обласного управління для дітей

До міліції на гостини - рівненські правоохоронці відкрили двері обласного управління для дітей

27.09.13 08:30 0 899
Майже 40 дітей, а серед них були й лідери учнівського самоврядування мали вчора унікальну можливість побачити роботу міліції «з середини». Рівненські міліціонери розповіли учням загальноосвітніх навчальних закладів Рівного, Костополя та Здолбунова про перепитії свого щоденного міліцейського життя. Крім того, діти особисто поспілкувалися з начальником УМВС України в Рівненській області генерал-майор міліції Василем Лазутком, його заступниками та керівниками підрозділів управління.

Кайданович Анастасія навчається у 11 класі школи №1, що у Рівному. Дівчина раніше не цікавилася роботою правоохоронних органів. Проте на пропозицію відвідати обласне управління міліції погодилася відразу. Настя чула про діяльність органів внутрішніх справ раніше лише із засобів масової інформації. Проте, коли побачила усе на власні очі, її думка кардинально змінилася.

— я побачила багато нового. Раніше я не була знайома з роботою міліції. Мені сподобалося як відповідає генерал на запитання. Зі спілкування із ним зрозуміла, що це людина достойна і що міліцію потрібно поважати. Я змінила своє ставлення і буду про це казати своїм друзям. Адже нічого поганого немає, коли тебе хочуть спитати чому ти після 22 години не вдома, а на вулиці, якщо тобі ще немає 16 років.

Підтримує дівчину і учень 11-го класу школи «Центр надії» Назар Степанов.

— Насамперед я дуже вдячний за змогу бути присутнім на такому заході. Я дізнався багато цікавої інформації. Хочу сказати, що я змінив свою думку про роботу міліціонера, я зрозумів, що у них великий обсяг роботи.

Правоохоронці ретельно підготувалися до зустрічі — показали підліткам фільм про роботу міліції, провели екскурсію приміщенням управління, продемонстрували екіпіровку, спорядження та озброєння, а також вміння затримувати та знешкоджувати правопорушників. Крім того, діти побачили ізолятор тимчасового тримання Рівненського міськвідділу. А найголовніше — усі отримали відповіді на свої запитання.

— Я думаю, що це дуже добра ініціатива, — зазначила заступник начальника управління освіти Рівненського міськвиконкому Катерина Сичик. — Цю зустріч ми зробили саме з лідерами учнівського самоврядування, адже коли вони прийдуть в школу, то розкажуть про зустріч з генералом. Вони скажуть, що це справжня людина зі своїми перевагами, і зі своєю оцінкою будь–якої ситуації. Василь Іванович дуже компетентний у усіх міліцейських питаннях. Я думаю, що цей захід змінить думку наших дітей. Адже все таки міліція є відкритою, а головне готовою до спілкування з громадськістю. Це також профорієнтаційна діяльність, щоб діти, побувавши тут, побачили їх роботу з середини і, можливо, задумались про обрання майбутньої професії.

СЗГ УМВС України

в Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Ліга Чемпіонів. УЄФА ...
Наступна новина: Соціальна сфера ...

КОМЕНТАРІ