Прокуратура домоглася більш суворого покарання рівнянину, розшукуваному в Королівстві Іспанія за злочини, пов’язані з торгівлею людьми

Прокуратура домоглася більш суворого покарання рівнянину, розшукуваному в Королівстві Іспанія за злочини, пов’язані з торгівлею людьми

27.09.13 08:18 0 863
Апеляційним судом Рівненської області постановлено новий вирок у кримінальному провадженні за обвинуваченням 44-річного мешканця міста Рівне у вчиненні злочинів, пов’язаних з торгівлею людьми та незаконним обігом наркотичних засобів, передбачених ч.2 ст.149, ч.2 ст.305 та ч. 2 ст.307 КК України.

— Чоловік кілька років переховувався у Королівстві Іспанія з метою уникнути покарання в Україні. Згідно правових вимог, передбачених "Європейською конвенцією про взаємну допомогу у кримінальних справах" рівнянина затримано та видано іспанськими компетентними органами правоохоронцям нашої держави у 2012 році, — коментує старший прокурор прокуратури Рівненської області з міжнародно-правових доручень Раїса Приходько.

— Досудовим і судовим слідством доведено, що засуджений упродовж 2000-2001 років під приводом працевлаштування переправив за кордон 13 українських жінок та передав їх власникам нічних клубів. За кордоном українки й дізналися, що мають працювати не покоївками чи адміністраторами, а займатись проституцією. Потерпілі відмовлялися виконувати злочинні вимоги, однак до них застосовувались психічне насильство та погрози розправою з дітьми та близькими. Крім того, з’ясовано, що під час візитів до зарубіжних кран, чоловік купував кокаїн та контрабандою переправляв його посилками з Іспанії в Україну. Вину у скоєнні злочинів підсудний визнав повністю та підтвердив фактичні обставини, що встановлені органом досудового розслідування, — доповнила Раїса Приходько.

За результатами судового розгляду Рівненським міським судом від 17.04.2013 міру покарання чоловіку було обрано у вигляді 3 років позбавлення волі із конфіскацією половини належного йому майна. Однак, враховуючи м’якість призначеного покарання, державний обвинувач подав на вирок апеляційну скаргу, розглянувши яку суд апеляційної інстанції призначив міру покарання значно суворішу — позбавлення волі строком на 6 років з конфіскацією майна.

Прес-служба прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: ЧЄ-2014. Україна під час ...
Наступна новина: МОК: закон Росії про ...

КОМЕНТАРІ