У Стокгольмі оголосили лауреатів «альтернативної Нобелівської премії»

У Стокгольмі оголосили лауреатів «альтернативної Нобелівської премії»

27.09.13 08:08 0 818
У Стокгольмі оголошені лауреати щорічної премії «За гідний спосіб життя», що присуджується міжнародним журі і парламентом Швеції і яку також називають «альтернативною Нобелівською премією» Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Премія Right Livelihood – «За гідний спосіб життя», була заснована в 1980 році шведським журналістом і філателістом Якобом фон Уікскулем, що продав свою колекцію рідкісних поштових марок і заснував на ці кошти фонд «допомоги у вирішенні нагальних світових проблем».

Цього року лауреатами премії стали американський громадський діяч Поль Уокер, який працює над проблемою знищення хімічної зброї, лікар з Конго Денис Муквеґе, який надає допомогу жінкам, які зазнали сексуального насильства на війні, творець Центру прав людини у секторі Газа, палестинець Раджі Сурані і ентомолог зі Швейцарії Ханс Херрен, розробник біологічних методів боротьби з комахами-шкідниками сільськогосподарської продукції.

Грошовий розмір премії Right Livelihood становить 2 мільйони шведських крон (312 тисяч доларів). Цю суму лауреати розділять між собою порівну. Урочиста церемонія вручення нагород відбудеться 2 грудня в будівлі парламенту Швеції.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: ДСНС України підвищує ...

КОМЕНТАРІ