В Тернополі міжнародний республіканський інститут й надалі співпрацюватиме з міськрадою

В Тернополі міжнародний республіканський інститут й надалі співпрацюватиме з міськрадою

27.09.13 08:42 0 946
Представники Міжнародного республіканського інституту - аналітик програм Тарас Бик та асистент програм Сергій Гергель - побували з робочим візитом у міськраді 26 вересня. Під час зустрічі обговорили можливість впровадження новітніх реформ, які спрямовані на покращення управління в органах місцевого самоврядування.

Один з проектів інституту – Програма навчання для депутатів місцевих рад - уже реалізований в Тернополі.

Наразі представники інституту пропонують проект покращення управління, аналогічний тому, який нещодавно впровадили як пілотний у Черкасах. Поки що приїхали, аби оцінити потреби регіону та обговорити перспективи.

Працювати в подальшому планують як з владою, так і з громадськими організаціями. Наразі проводять в Тернополі соціологічне опитування 800 людей стосовно питань, що стосуються якості управління, проблем мешканців міста, стосунків з владою.

Під час зустрічі своє бачення розвитку даного проекту від міськради висловили заступник міського голови-керуючий справами Василь Хомінець, помічник міського голови Максим Черкашин та начальник управління стратегічного розвитку міста Юрій Дайнека.

У Тернополі на сьогоднішній день працює Центр надання адміністративних послуг, діє система електронного документообігу, працює Єдине соціальне вікно, в якому надають широкий спектр послуг соціального характеру. Крім того, проходить автоматизація баз даних – стосовно маршрутів громадського транспорту, готелів, ресторанів. Тобто чимало зроблено і в плані розвитку інформаційних технологій.

Виходячи з того, що вже є, і що ще потрібно місту, домовилися сформувати певну модель впровадження запропонованого представниками МРІ проекту у Тернополі.

Для його реалізації представники Міжнародного республіканського інституту готові надавати українських та іноземних фахівців, забезпечувати обмін досвідом між містами.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Безус: "З "Ворсклою" не ...
Наступна новина: В індійській частині ...

КОМЕНТАРІ