“Збережи своє серце” - у Тернополі

“Збережи своє серце” - у Тернополі

27.09.13 08:46 0 978
На Театральному майдані Тернополя за сприяння Департаменту охорони здоров’я Тернопільської ОДА працівниками КУТОР «Центр здоров’я» проведено профілактично-просвітницьку акцію “Збережи своє серце”. Захід був присвячений Дню серця в рамках Всеукраїнського тижня серця: “Прямуй дорогою до здорового серця”.

Під час акції на центральному майдані обласного центру було розгорнуто інформаційний майданчик на тему «Здоровий спосіб життя – це збереження та зміцнення здоров’я». Спеціалісти «Центру здоров’я» організували вимірювання артеріального тиску та визначення рівня цукру в крові всім бажаючим. У ході заходу медики «Центру здоров’я» консультували людей з приводу їх стану, разом із волонтерами Товариства Червоного Хреста України роздавали буклети і пам’ятки. Під час акції надали консультації і поради головний спеціаліст-терапевт ДОЗ ОДА Лариса Матюк та лікар-кардіолог, завідувач кардіологічним відділенням Тернопільської університетської лікарні Валерій Павлов.

Відомо, що серцево-судинні захворювання знаходяться на перших позиціях серед причин смертності у світі. Проводячи заходи, присвячені Дню серця, медики мали на меті привернути увагу людей до свого здоров’я, сформувати розуміння необхідності звертати увагу на найменші розлади у своєму здоров’ї.

Під час акції обстеження і консультування на майдані пройшли більше шестисот осіб, у багатьох був підвищений тиск і рівень цукру. Захід показав зацікавленість населення у доступному і швидкому обстеженні і консультуванні медиків. Це дозволить кожному пацієнту вчасно прийняти рішення щодо більш детального обстеження і початку лікування у разі виявленої патології.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Одеські ...
Наступна новина: На розвиток дошкільної ...

КОМЕНТАРІ