На Тернопіллі депутати-свободівці та представники инших опозиційних сил у Лановецькій райраді виступили проти розкрадання комунального майна та недолугої політики "регіоналів"

На Тернопіллі депутати-свободівці та представники инших опозиційних сил у Лановецькій райраді виступили проти розкрадання комунального майна та недолугої політики "регіоналів"

27.09.13 09:03 0 889
24 вересня 2013 року на сесії Лановецької районної ради представник Партії регіонів, голова районної ради О.Блажейчук грубо порушив регламент. "Регіонал" без згоди депутатів, навіть не проводячи голосування, оголосив перерву й одноосібно переніс пленарне засідання на невизначений термін.

Як повідомив керівник фракції Всеукраїнського об'єднання "Свобода" у райраді Сергій Ходанович, такі дії голови стали наслідком невдоволення керманича райдержадміністрації В.Морозюка, який вже давно є "неофіційним" головуючим на сесії. Невдоволення "регіоналів" викликала принципова позиція депутатів від ВО "Свобода" та ВО "Батьківщина" при розгляді питання про списання комунального майна (матеріяльних цінностей, що є власністю всієї громади (основні й обігові засоби), що перебувають на балансі районної ради) та надання голові райради повноважень з управління комунальної власністю в міжсесійний період.

"Нині звичними стали систематичні порушення головою Лановецької райради О. Блажейчуком законів "Про місцеве самоврядування в Україні", "Про статус депутатів місцевих рад". Нівелюються права депутатів райради від опозиції щодо повноцінну участи у роботі органів ради, зокрема засіданнях президії, що не скликались з початку року! Це свідчення вседозволености та безкарности представника Партії регіонів, неповага до місцевих депутатів. Ми не дозволимо розпоряджатися майном громади в ручному режимі, наше завдання припинити свавілля та безкарність у найвищому представницькому органі району", – заявив керівник депутатської фракції "Свободи" у Лановецькій райраді Сергій Ходанович.

Зважаючи на таку ситуацію, дві опозиційні фракції в Лановецькій райраді закликали голову районної ради в найкоротші терміни скликати друге пленарне засідання для розгляду важливих для району питань і заявляють, що й надалі відстоюватимуть інтереси громади та вимагатимуть дотримання законів при затвердженні рішень в райраді.

Зазначимо, що нерозглянутими залишилися питання, які вносили на розгляд ради опозиційні депутати та відділ освіти РДА. Зокрема, важливим мало стати рішення про підтримку звернення Тернопільської координаційної ради захисту української державности щодо ситуації в Тернопільській обласній раді. Але найважливіше, що депутати від опозиції підготували звернення про надзвичайно критичний стан, який склався з фінансуванням б'юджетних установ – в районному б'юджеті не вистачає більше як шість мільйонів гривень до кінця року. Проти останнього звернення активно заперечував голова РДА В. Морозюк, адже відкрито заявити про недолугу політику керівництва представник провладної партії побоявся.

Про це повідомили в прес-службі Тернопільської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ