На Житомирщині УБОЗівці затримали злочинну групу вимагачів

На Житомирщині УБОЗівці затримали злочинну групу вимагачів

27.09.13 08:14 0 730
Наприкінці вересня оперативники УБОЗ УМВС України в Житомирській області провели спецоперацію та затримали двох жителів Бердичівського району, які вимагали у приватного підприємця значні кошти як оплату неіснуючого боргу. У ході кримінального провадження правоохоронці з’ясовують й інші можливі факти вимагань.

Фігурантів кримінального провадження затримували спецпризначенці «Соколу» 25 вересня у Бердичівському районі. Чоловіки щойно отримали частину суми вимагання – 2 тисячі гривень, - для чого спеціально приїхали до місця роботи обраної ними жертви.

Загалом предмет їх злочинних посягань становив 16 тисяч гривень, які вони намагалися отримати шляхом залякування та застосування фізичної сили до приватного підприємця, за нібито одержані ним раніше послуги.

Насправді, як з’ясували правоохоронці, усі домагання були безпідставними та надуманими.

Як повідомив начальник УБОЗ УМВС України в Житомирській області Ігор Заєць, обоє затриманих є раніше судимими за вчинення розбійних нападів. Відносно одного з них нині проходить судовий розгляд справи по обвинуваченню у незаконному обігу зброї та хуліганстві з використанням зброї.

Наразі триває і досудове розслідування кримінального провадження, розпочатого за ч. 2 ст. 189 (Вимагання, вчинене за змовою групою осіб) Кримінального кодексу України. Обом затриманим, а вони є жителями Бердичівського району, 41 та 36 років, оголошено про підозру та загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на термін до 7 років. Водночас правоохоронці перевіряють їх причетність до інших можливих фактів вимагань.

СЗГ УМВС України

в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Олег Сиротюк: "П'ять ...

КОМЕНТАРІ