Викладач і студент одного з тернопільських вузів вислухали вирок суду

Викладач і студент одного з тернопільських вузів вислухали вирок суду

27.09.13 08:39 0 930
Викладача Тернопільського національного економічного університету міськрайонним судом засуджено за отримання неправомірної вигоди, а студента – за її надання.

Освітянин, будучи членом Державної екзаменаційної комісії університету, вимагав через старосту навчальної групи у кожного зі студентів заочної форми навчання неправомірну вигоду за вплив на прийняття позитивного рішення щодо складання ними державного іспиту та захисту магістерських робіт. Зокрема, за успішне складання випускного екзамену кожен із восьми студентів навчальної групи «заплатив» викладачу через старосту по 200 гривень.

А ось успішний захист магістерських робіт «коштував» у цього викладача дорожче. Він, як керівник робіт, у трьох студентів вказаної навчальної групи вимагав по 4 000 гривень з кожного. Проте цими грошима викладач так і не скористався. Його кримінальну діяльність припинили оперативники Державної служби боротьби з економічною злочинністю.

Результати досудового розслідування кримінального провадження було скеровано до суду. Обвинувальний акт про визнання винуватості як стосовно викладача за отримання неправомірної вигоди, так й стосовно старости групи – за надання неправомірної вигоди викладачу вилився у вирок. Прийнявши до уваги позитивні характеристики обвинувачених, суддя ухвалив рішення: викладача зобов’язано сплатити штраф у сумі 20 тисяч 400 гривень, а старосту групи – 5 тисяч 100 гривень.

Сектор зв’язків з громадськістю

УМВС України в Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Житомирщина: чемпіонат ...
Наступна новина: В області вшосте відбувся ...

КОМЕНТАРІ