Одеські міліціонери-транспортники долучили учнів гімназії до здорового способу життя

Одеські міліціонери-транспортники долучили учнів гімназії до здорового способу життя

27.09.13 08:45 0 886
З метою раннього попередження серед неповнолітніх негативних явищ, в тому числі пияцтва та тютюнокуріння, працівники сектору кримінальної міліції у справах дітей УМВС України на Одеській залізниці відвідали колектив Одеської гімназії № 4.

Тематичні лекції-бесіди в старших класах навчального закладу були організовані у формі живого діалогу про здоровий спосіб життя та вплив шкідливих звичок на дитячий організм.

Крім того, старший уповноважений СКМСД Управління старший лейтенант міліції Вікторія Савенко провела зі школярами вікторину на знання законів, які стосуються неповнолітніх, а також розповіла про заходи, що вживаються правоохоронцями, щодо запобігання пияцтву та тютюнокурінню серед дітей. Школярів цікавило, в яких випадках притягуються до адміністративної відповідальності батьки підлітків, яке покарання виносить суд працівникам торгівлі за продаж неповнолітнім алкогольних чи тютюнових виробів та інше.

Разом з працівниками міліції в гості до гімназистів приїхали ветеран органів внутрішніх справ, майстер спорту СРСР з боротьби самбо та рукопашного бою, богатир України Микола Пасічник та його учні. Микола Антонович більше 30 років прослужив в міліції, навчав молодих правоохоронців прийомам самозахисту, чим зберіг не одне життя. Більше 20 років в СТ «Динамо» він тренує молодь від 6 до 18 років і одночасно дає показові виступи щодо можливостей людського організму.

На спортивному майданчику гімназії богатир демонстрував учням, що може робити людина, яка веде здоровий спосіб життя. Він гнув товсті смуги металу і арматури, ходив по битому склу і гострих цвяхах, обпалював своє тіло факелами. Але головним елементом його виступів є зав’язування у вузол 200-міліметрових цвяхів, і такі сувеніри є в багатьох юних спортсменів та відомих людей Одещини.

Вихованці Миколи Пасічника Таїса Канунникова, Антон Чайка, Олексій Муренко, Олександр Кравцов демонстрували прийоми самбо і рукопашного бою, захист від ножа і пістолета та все, чому навчив їх тренер всього за один рік.

Учень 5-го класу Владислав Білічук сказав, що він у захваті від шньої зустрічі, де теорія щодо здорового способу життя поєдналась з практичним виступом міліцейського богатиря. Сам Владислав вже кандидат в майстри спорту по боксу і в майбутньому хоче йти дорогою свого діда, який більше 30 років прослужив в органах внутрішніх справ.

Директор гімназії Інна Соломащенко та викладач фізичного виховання Олександр Навроцький подякували правоохоронцям за такий змістовий і практичний урок. За багаторічну плідну працю по пропаганді здорового способу життя Миколі Пасічнику була вручена Почесна грамота.

«Ми плануємо проводити подібні заходи з учнями шкіл і гімназій, розташованих поблизу залізниці, протягом всього навчального року», - зазначила Вікторія Савенко, – «адже тільки так можна зацікавити дітей займатись особистим оздоровленням і не піддаватись шкідливим звичкам».

СЗГ УМВС України

на Одеській залізниці
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В індійській частині ...
Наступна новина: “Збережи своє серце” - у ...

КОМЕНТАРІ