Чернігівська міліція та рятувальники провели спільний захід для школярів

Чернігівська міліція та рятувальники провели спільний захід для школярів

27.09.13 09:04 0 757
Працівники кримінальної міліції у справах дітей разом із рятувальниками вкотре нагадали підліткам про правові наслідки учинення дітьми завідомо неправдивих повідомлень про загрозу вибуху та правила поводження із вибухонебезпечними предметами.

70 років тому Чернігівщина була звільнена від німецько-фашистських загарбників, здавалося б, давно вже затяглися окопи й воронки, а земля дотепер виштовхує з себе міни і снаряди. Не буває такого тижня, щоб до міліції та ДСНС України не надходили повідомлення при виявлення іржавих боєприпасів часів минулої війни. Часто на небезпечні знахідки натикаються підлітки. І від того, як буде діяти в цій ситуації дитина, часто залежить її життя і здоров’я.

З метою профілактики кримінальних правопорушень, які вчиняються дітьми і пов’язані з анонімними повідомленнями про замінування навчальних закладів, а також про правила поводження з вибухонебезпечними предметами і завітали до старшокласників Чернігівського колегіуму №11 старший оперуповноважений кримінальної міліції у справах дітей УМВС в Чернігівській області капітан міліції Оксана Зубець та її колеги з прес-служби ДСНС в Чернігівській області.

Міліціонер розповіла про небезпеку, яку містить в собі вибухівка, про правові аспекти поводження зі зброєю і боєприпасами, адже не секрет, що іноді громадяни залишають собі «на пам'ять» знайдені в лісі рештки зброї чи набоїв, а також, Оксана Василівна нагадала щодо правових наслідків кримінальних правопорушень, передбачених ст. 259 КК України.

У свою чергу рятувальники показали аудиторії документальний фільм про те, якими підступними можуть бути гранати і міни, особливо якщо ставитися до них нерозважливо. Діти з екрану почули висновки медиків і піротехніків, які на практиці продемонстрували руйнівну силу тротилу, і що потім відбувається з людським тілом.

Підсумовуючи зустріч, старшокласники погодилися, що із смертоносним металом краще не жартувати, а якщо і є тяга до військової тематики, то з нею доцільніше знайомитися в тематичних експозиціях музею.

Після цього для учнів та педагогічного колективу колегіуму № 11 міста Чернігова була проведена навчальна евакуація для відпрацювання дій персоналу в разі надходження повідомлення про загрозу вибуху.

СЗГ УМВС України

в Чернігівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ