Відбулося урочисте відкриття VІІІ книжкової виставки-ярмарку «Книги Великої Волині»

Відбулося урочисте відкриття VІІІ книжкової виставки-ярмарку «Книги Великої Волині»

27.09.13 12:01 0 818
У Палаці культури міста Луцька відбулося урочисте відкриття VІІІ книжкової виставки-ярмарку «Книги Великої Волині», яку організували Волинська обласна державна адміністрація, Луцька міська рада, ВОРВП «Надстир’я».

Від обласної влади письменників та видавців, які прибули на книжковий форум з різних куточків України та з-за кордону, привітав заступник голови обласної державної адміністрації Олександр Курилюк і запевнив, що влада підтримуватиме українську книгу.

Святослав Кравчук у своєму виступі акцентував, що виставка-ярмарок є знаковою подією для Волині і Луцька з точки зору присутності великої кількості видавців і авторів книг. Він подякував усім, хто привіз до нашого міста свої доробки, від яких лучанам буде велика користь і задоволення. Він зазначив, що цими днями у місті також відбувається Міжнародний фестиваль «Берегиня», його учасники матимуть прекрасну нагоду повезти з Волині не лише хороші враження про наш край, а й чудову книгу. Олександр Курилюк та Святослав Кравчук вручили переможцям конкурсу «Молодих літераторів Волині» дипломи та учасникам заохочувальні грамоти і грошові премії.

Організатор І-ї книжкової виставки-ярмарку «Книги Великої Волині», директор видавництва «Ключі» Дмитро Головенко у своєму виступі закликав популяризувати не лише українську книгу, а й читання. Народний депутат України Ірина Фаріон говорила про важливість читання і дві головні книги українців, які порівняла з дорогами життя, Біблію та Кобзар і побажала кожному знайти на цьому форумі свою книгу-дорогу. Боже благословення на книговидавців закликали священнослужителі.

У VІІІ книжковій виставці-ярмарку «Книги Великої Волині» беруть участь ПрАТ «Волинська обласна друкарня», ВОРВП «Надстир’я», ВПД «Твердиня», ВМА «Терен», книгарня «Руніка», СНУ ім. Лесі Українки, «Ключі», «Піраміда», «Видавництво старого Львова», Львівський політехнічний університет, «Дух і література», журнал «Малятко» та інші.

Передбачається проведення книжкових презентацій відомих волинських авторів, зокрема, Надії Гуменюк, Івана Корсака, Володимира Лиса, Йосипа Струцюка, Олександра Клименка, перекладів Василя Слапчука, Олени Криштальської, Василя Гея.

Відбудуться автограф-сесії, живі діалоги із гостями форуму, письменниками з Білорусі, Польщі, Словаччини.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівці: ДПІ про зміни ...
Наступна новина: Руйнування будинку у ...

КОМЕНТАРІ