Луцька ОДПІ: 62 відсотка касових апаратів створюють касову стрічку в електронній формі

Луцька ОДПІ: 62 відсотка касових апаратів створюють касову стрічку в електронній формі

27.09.13 12:10 0 1016
З початку року у місті Луцьку та районі зареєстровано 4038 касових апаратів. З них, суб’єктами господарювання до Системи подання звітної інформації в електронному вигляді підключено 2504 апаратів.

Про це днями під час «круглого столу» з суб'єктами господарювання міста Луцька та району повідомив заступник начальника Луцької ОДПІ Андрій Ткачук.

«З нового року всім користувачам касових апаратів необхідно обов'язково перейти на електронне звітування до Міністерства доходів і зборів України шляхом заміни старого касового апарату більш сучасним, або переобладнання існуючого спеціальним модемом. Адже, електронна касова стрічка робить процес звітування для власників реєстраторів розрахункових операцій максимально комфортним та зручним. При цьому, нововведення дозволяє відмовитись від паперової контрольної стрічки та зменшить кількість перевірок», – наголосив присутнім Андрій Ткачук.

Отже, за словами посадовця, після підключення до Системи подання контрольної касової стрічки, припиняється подання паперової звітності і контрольно-звітна інформація передається до Системи зберігання і збору даних РРО лише в електронному вигляді.

Також в Луцькій ОДПІ зазначили, що суб’єкти господарювання, які подають до органів Міндоходів електронні копії розрахункових документів і фіскальних звітних чеків, не подаватимуть Звіт про використання реєстраторів розрахункових операцій та книг обліку розрахункових операцій за формою № 3ВР-1.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ