У Рівненській області правоохоронці привітали ветеранів органів внутрішніх справ із Днем партизанської слави

У Рівненській області правоохоронці привітали ветеранів органів внутрішніх справ із Днем партизанської слави

27.09.13 12:45 0 930
Міліціонери Рівненщини висловили слова поваги та вдячності тим, хто в суворий воєнний час боровся з фашистами в глибокому тилу ворога, не шкодуючи ані здоров’я, ані життя.

22 вересня на підтримку ініціативи ветеранів війни та з метою всенародного вшанування подвигу партизанів і підпільників у період Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років, увічнення їх пам'яті на державному рівні відзначається День партизанської слави.

За ініціативи начальника УМВС В Рівненській області генерал-майора міліції Василя Лазутка та начальника Рівненського міського відділу міліції Руслана Мельника правоохоронці завітали до ветеранів органів внутрішніх справ Рівненщини, щоб привітати з 70-ю річницею партизанського руху полковників міліції Федора Івановича Бикова та Антона Несторовича Васьковця.

Антон Несторович Васьковець у роки Другої світової був партизаном Червоної армії. Про такий день ніколи не забуває і святкує щороку.

— Я запам'ятав день 5 квітня 1942-го (тоді через 10 днів мені виповнилося 17 років). У село на підводі, запряженій парою міцних коней, приїхав військовий — політрук партизанського загону, на жаль, забув прізвище, — розповідає Антон Несторович. — Командиром того загону був Маслюк Федір Петрович, він потрапив в оточення з групою військовослужбовців десь у нашому районі і організував партизанський загін. Політрук запропонував хлопцям, які не хочуть їхати на роботу до Німеччини, піти у партизанський загін для боротьби з фашистами. Коли я це почув, то відразу вирішив, що піду в партизани, але батьки знати про це не повинні були, інакше ніхто мені не дозволив би.

— Коли закінчилася війна, в Рівному утворився кавалерійський дивізіон міліції (в основному складався з колишніх партизанів), — розповідає Антон Несторович. — Куди я був зарахований і називалася моя посада міліціонер-кавалерист. Ми патрулювали в місті на конях, завжди чергування було удвох з напарником.

— У жовтні 1942 року Бикова Федора Івановича прийняли до лав партизанського загону. До квітня 44-го він був бійцем партизанського загону імені Сталіна, — розповідає дружина Федора Івановича. — А після реорганізації партизанського об’єднання його направили служити в міліцію, на посаду паспортиста. Де прослужив до 1983 року і був звільнений з посади начальника внутрішніх справ Рівненського міськвиконкому Рівненської області, у запас Радянської армії.

Ветерани органів внутрішніх справ та рідні висловили слова подяки керівництву міліції Рівненщини і побажали правоохоронцям здоров’я та наснаги у їхній непростій роботі.

Надія Юрчук,

Рівненський МВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Стати платником єдиного ...
Наступна новина: Скарга колишнього ...

КОМЕНТАРІ