Ветерани та жертви нацизму отримають грошову допомогу на 26,7 млн. грн.

Ветерани та жертви нацизму отримають грошову допомогу на 26,7 млн. грн.

27.09.13 12:29 0 1228
Більше 76 тисяч киян отримають одноразову матеріальну допомогу з нагоди відзначення 69-ї річниці визволення України та 70-ї річниці визволення столиці України від фашистських загарбників. Про це повідомила Голова постійної комісії Київради з питань гуманітарної політики Алла Шлапак.

За її словами відповідний проект рішення 25 вересня одноголосно підтримала гуманітарна комісія Київради. Однак, на переконання Алли Шлапак, пенсіонерам та ветеранам Києва необхідно повернути щомісячні муніципальні доплати, як це було у 2007-2009 роках.

«Це дуже важливе рішення - Київрада виділить 26,7 млн. грн., аби на честь свята підтримати тих, хто захищав наш рідний Київ, пройшов війну, зазнав катувань, хто брав участь у підпільно-партизанському русі, хто ще будучи дитиною, відчув на собі усі жахіття нацистського режиму та низка інших категорій киян. Вшанує місто й пам'ять тих, хто уже пішов з життя - адресну допомогу також отримують вдови героїв Радянського Союзу, члени родин загиблих, дружини та чоловіки інвалідів війни, учасників бойових дій, жертв нацистських переслідувань, - зазначила Алла Шлапак. – Проте, дуже хочеться, щоб таку соціальну підтримку від міста вони відчували не лише кілька разів на рік, а кожного місяця».

Як пояснила депутат, розмір допомоги буде різним, залежно від соціальної категорії, і складе від 100 до 1500 грн.. Грошова допомога буде виділення в рамках міської програми «Турбота. Назустріч киянам».

Разом із тим, Алла Шлапак зауважила, що в окремих районах міста спостерігається тенденція масового надання приміщень в оренду ветеранським організаціям, які, як відомо, мають пільги в оплаті. «Ми жодної секунди не сумніваємося в сумлінній діяльності кожної окремо взятої ветеранської організації, з багатьма із них ми співпрацюємо багато років. Тому, ми не дозволимо використовувати їх в зловмисних інтересах третіх осіб, а отже дана ситуація буде під пильним контролем гуманітарної комісії Київради та моїм особистим депутатським наглядом», - додала Алла Шлапак.

Нагадаємо, Алла Шлапак була ініціатором запровадження у столиці так званої «муніципальної пенсії». Протягом 2007-2009 років близько 500 тис. киян похилого віку щомісяця отримували грошову допомогу з міського бюджету.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Житомирі в дитсадках ...
Наступна новина: У Львівській області у ...

КОМЕНТАРІ