Скарга колишнього працівника коштувала підприємцю 60 тис. грн.

Скарга колишнього працівника коштувала підприємцю 60 тис. грн.

27.09.13 12:45 0 1421
Мабуть, не знайти жодної працюючої людини, яку б залишили байдужою розміри заробітної плати. Не менше, аніж сімейних «казначєїв», цікавить розмір заробітку і податківців, оскільки податок з доходів фізичних осіб є основним джерелом наповнення місцевого бюджету.

Працівниками ДПІ у м. Чернівцях під час розгляду звернення громадянина З. було проведено перевірку колишнього роботодавця - підприємця. В ході перевірки з'ясувалося, що протягом кількох років «бізнесмен» використовував працю чотирьох працівників без укладання трудових угод, якими визначаються умови оплати праці та розмір заробітної плати.

Варто зазначити, що працівники навіть не здогадувались, що працюють неофіційно, адже під час працевлаштування надавали копії паспортів, ідентифікаційні коди, навіть придбавали бланки трудових книжок.

Результатом податкової перевірки підприємця стало нарахування йому 58,3 тис. грн. податку на доходи фізичних осіб та 2,0 тис. грн. єдиного податку.

Державна податкова інспекція у м. Чернівцях просить небайдужих громадян повідомляти про випадки порушень трудового законодавства. Чекаємо письмових звернень за адресою: м. Чернівці, вул. Червоноармійська, 200-А.


Інформаційно - комунікаційний відділ ДПІ у м. Чернівцях
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ