Головне управління Міндоходів у Тернопільській області: Затверджено форму довідки про сплату утилізаційного податку

Головне управління Міндоходів у Тернопільській області: Затверджено форму довідки про сплату утилізаційного податку

27.09.13 15:39 0 1439
На засіданні Кабінету Міністрів України 18.09.2013 р. прийнято постанову №685 «Про затвердження форми довідки про сплату екологічного податку за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів та форми довідки про звільнення від сплати екологічного податку за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів».
Згідно з цією постановою затверджується форма довідки про сплату екологічного податку за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів, а також форма довідки про звільнення від сплати екологічного податку за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів.
Органи доходів і зборів під час ввезення транспортних засобів на митну територію України та виробники під час реалізації транспортних засобів будуть видавати довідки за зразками, затвердженими цією постановою, до запровадження видачі таких довідок як бланків суворої звітності.
Впровадження в дію норм постанови забезпечить реалізацію права власників транспортних засобів, які сплатили екологічний податок або звільнені від його сплати відповідно до законодавства, на отримання безкоштовної послуги з утилізації знятих з експлуатації транспортних засобів.
Варто нагадати, що з 01.09.2013 р. набрали чинності зміни до Податкового кодексу України, внесені Законом України від 04.07.2013 №422-VII „Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо сплати екологічного податку за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів та вдосконалення деяких податкових норм”. Згідно із цим Законом збір за утилізацію сплачують як імпортери, так і виробники автомобілів і автобусів.

Головне управління Міндоходів у Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Головне управління ...

КОМЕНТАРІ