Майже півмільйона гривень доведеться сплатити івано-франківському підприємцю за приховування виторгу

Майже півмільйона гривень доведеться сплатити івано-франківському підприємцю за приховування виторгу

27.09.13 20:02 0 1067
Таке порушення податкового законодавства виявили у цьому році працівники міської ДПІ під час проведення позапланової документальної перевірки одного з підприємців обласного центру.
Протягом 2009 - 2011 років він здійснював торгівлю, перебуваючи на спрощеній системі оподаткування.
Порівнюючи задекларований підприємцем обсяг доходу з відомостями центральної бази даних, івано-франківські міндоходівці виявили невідповідність у сумах виторгу за 2009 рік. Зокрема, у податковій звітності бізнесмен декларував дохід в сумі 462,6 тис. грн. Фактично ж вона становила 539,2 тис. грн.
Підтвердженням розходження даних стали отримані відповіді на запити працівників ДПІ, направлені до контрагентів підприємця щодо виплачених йому доходів.
Згідно з Указом Президента про спрощену систему оподаткування, який діяв на той час для «спрощенців», граничний обсяг виторгу становив 500 тис. гривень. Тобто, у 2009 році підприємець допустив його перевищення та був зобов’язаний перейти на загальну систему оподаткування зі сплатою ПДВ.
За матеріалами перевірки «горе-бізнесменові» міські міндоходівці донарахували 146,2 тис.грн. податку на доходи фізичних осіб та 348,1 тис.грн. податку на додану вартість разом зі штрафними санкціями.


Підготовлено інформаційно-комунікаційним відділом
ДПІ у м. Івано-Франківську Головного управління
Міндоходів в Івано-Франківській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Головне управління ...
Наступна новина: На Тернопільщині суб’єкти ...

КОМЕНТАРІ