Законодавчі зміни сприяють збільшенню надходжень з податку на прибуток від івано-франківських підприємств

Законодавчі зміни сприяють збільшенню надходжень з податку на прибуток від івано-франківських підприємств

27.09.13 21:03 0 989
Зокрема, за 9-ть місяців 2013 року до державного бюджету надійшло 162,7 млн. грн. податку на прибуток, що на 15,4 млн. грн. більше, ніж за аналогічний період минулого року (цьогоріч цей податок сплачується платниками у вигляді авансових платежів).
Найбільшими платниками авансових внесків з податку на прибуток є: Філія УМГ «Трансгаз», ПАТ «Прикарпаттяобленерго», ТОВ «Електролюкс Україна», Івано-франківська філія ПАТ «МТС».
«Прийняті зміни до Податкового кодексу щодо адміністрування податку на прибуток, зокрема, запровадження з початку 2013 року авансових внесків для платників податку з доходом за попередній рік понад 10 млн. грн., та звільнення протягом року від сплати податку інших суб‘єктів господарювання, не лише позитивно вплинули на надходження з податку на прибуток, але і сприяли покращенню фінансового стану середніх та малих підприємств. Адже вивільнені грошові ресурси, які б мали йти на сплату податку, сприяють поповненню обігових коштів підприємства, що позитивно впливає на його фінансове оздоровлення», - зазначив начальник управління оподаткування та контролю об‘єктів і операцій Анатолій Острижнюк.
Він також повідомив, що відповідно до прийнятих змін, платники податку на прибуток відтепер звітуються лише за підсумками року, що значно спрощує процедуру адміністрування цього податку та економить час платників на складання та подання відповідної звітності.
Крім того, згідно норм Податкового кодексу, за результатами 2013 року платники податку на прибуток платитимуть за зниженою ставкою 19%. За результатами минулого року платники цього податку застосовували ставку 21 %.
«Зниження ставки податку на прибуток сприяє зменшенню податкового навантаження на платників та є органічним продовженням курсу реформування органів Міндоходів з фіскального органу на сервісний» - зазначив Анатолій Острижнюк.


Підготовлено інформаційно-комунікаційним відділом
ДПІ у м. Івано-Франківську Головного управління
Міндоходів в Івано-Франківській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ